Er den nye nordkoreanske M2020-tanken en "falsk"?

Nord-Korea har gjennomført en rekke maktdemonstrasjoner de siste årene, enten gjennom tester av nye ballistiske missiler og kryssermissiler, men også med imponerende militærparader for å feire regimet eller de væpnede styrkene. Det var under en av disse paradene at den nye M2020-stridsvognen ble avduket for første gang i 2021.

Presentert av Pyongyang som en ny generasjons stridsvogn ment å være halvveis mellom den amerikanske M1A2 Abrams og den russiske T-14 Armata, viste denne nye rustningen faktisk noen av de synlige ytre egenskapene til disse moderne stridsvognene, spesielt flat-faced rustning som antyder en kompositt rustning, og paneler som antyder tilstedeværelsen av et aktivt beskyttelsessystem.

Denne tanken ble nok en gang presentert under paraden 8. februar i Pyongyang, for å feire 75-årsjubileet for opprettelsen av People's Army of North Korea.

I motsetning til tidligere år ble relativt detaljerte bilder utgitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået, noe som gjorde det mulig for åpen kildekode-etterretningsspesialister å observere den nye rustningen og Pyongyangs påstander om den nøye.

Dessverre for nordkoreanske myndigheter, ifølge disse spesialistene, M2020 ville ikke vært en ny stridsvogn i det hele tatt, ikke engang en ekte kampvogn. Faktisk kan det til og med ikke være noe annet enn en falsk ment for å imponere den nordkoreanske opinionen, og med den utenlandske observatører.

M2020 februar8 parade 2 e1676043588752 MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy | Nord-Korea
M2020 tårntilgangsluken ser ikke ut til å være ment å manøvreres

For det første viser studiet av løpeutstyret til M2020 og visse ytre aspekter at tanken ville være basert på den sovjetiske T-72, en tank som ble anskaffet på 80- og 90-tallet fra Moskva, men som ikke er det. produsert i Nord-Korea, med eller uten lisens, noe som tyder på at dette er modifiserte tanker, og ikke utstyr produsert av nordkoreansk industri.

Men analytikernes funn stopper ikke der. Faktisk har de nye bildene vist at den nye flate pansringen, som antyder komposittrustning, i virkeligheten ville være tillegg til den tradisjonelle stålpansringen til T-72.

Disse tilleggene er så tvilsomme at spesialister mener at det ikke kan være en ekstra rustning, men en enkel plast- eller aluminiumsforskaling for å gi tanken et nytt utseende, uten å gi noen merverdi beskyttelse.

Andre observasjoner underbygger spesialistenes forbehold. Dermed ser hovedadkomstluken til tankens tårn ikke ut til å være mobil, noe som vil forsterke hypotesen om en paradetank som kun er ment å villede når det gjelder kommunikasjon, og ikke å slåss.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 MBT kampvogner | Bygging av pansrede kjøretøy | Nord-Korea

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler