Japan ønsker å erstatte sine angreps- og rekognoseringshelikoptre med droner

De japanske selvforsvarsstyrkene ønsker å erstatte sine Apache- og Cobra-angrepshelikoptre og OH-1 rekognoseringshelikoptre med droner i de kommende årene.

Et år etter starten av konflikten begynner leksjonene fra krigen i Ukraina, den første svært høyintensitetskrigen som bruker hele det moderne konvensjonelle utvalget på mange tiår, å påvirke den militære planleggingen til de store verdensmaktene.

Dette er hvordan den tunge stridsvognen, inntil nylig av mange ansett som en arv fra fortiden, nå for sårbar for nye missiler og lurende ammunisjon, nå er kjernen i kapasitetsbekymringene til mange hærer i og utenfor Europa.

Selv i Frankrike merkes denne påvirkningen merkbart den neste militære programmeringsloven, som spesielt må gjenopprette til luftstyrkene evnene til å undertrykke fiendens luftforsvar, eller SEAD for det engelske akronymet, selv om denne hypotesen hadde blitt fullstendig avvist av Forsvarsdepartementet for bare et år siden, som svar på en forespørsel fra et medlem av Forsvarskomiteen, og som planlegger å gi hærene et stort antall lurende ammunisjon, to kapasiteter som har vist seg å være avgjørende i Ukraina.

Mens mange typer utstyr demonstrerte sin effektivitet under denne konflikten, viste andre på den annen side sin store sårbarhet, til det punktet at de ikke lenger spiller en vesentlig rolle under engasjementer.

Dette er spesielt tilfellet for kamphelikoptre som betalte en svært høy pris mot kortdistanse-infanteriluftvernsystemene MANPADS i løpet av krigens første måneder.

Så ifølge den dokumenterte tellingen gjort av nettstedet oryxspioenkop.com, russiske styrker har angivelig mistet nesten en fjerdedel av flåten sin av Ka-52 Alligator og Mi-28 tank destroyere siden starten av konflikten, alt mellom februar og juli.

Siden den gang virker disse flyene mye mindre tilstede i nærheten av angrepslinjen, hvor for eksempel de siste dokumenterte tapene av Su-34 taktiske bombefly, også i stor grad testet med 18 identifiserte fly ødelagt av 146, dateres fra begynnelsen av måneden februar 2023.

Bevæpnede droner er et mulig svar på den observerte sårbarheten til angreps- og rekognoseringshelikoptre i Ukraina.
31 Ka-52 Alligator angrepshelikoptre identifisert som skutt ned eller ødelagt på bakken i Ukraina

Denne sårbarheten til helikoptre nær innsatslinjen, eller over territorium kontrollert av motstanderen, ser ut til å bli tatt på alvor av flere hærer rundt om i verden.

Mens bruks- og transporthelikoptre fortsatt er avgjørende for å utføre taktiske bevegelser, medisinske evakueringer og for å sikre flyten av logistikk, slik tilfellet var for eksempel under beleiringen av Mariopol, kan kamphelikoptre, så vel som fly beregnet på taktisk rekognosering, bli truet i årene som kommer, til fordel for kampdroner, lette droner og annen vandrende ammunisjon.

Det er det uansett retningen som de japanske selvforsvarsstyrkene ser ut til å være på vei, ifølge den nye nasjonale forsvarsstrategien publisert på slutten av fjoråret.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Drones et Robotique militaires | Conflit Russo-Ukrainien | Construction d'Hélicoptères Militaires

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler