USA kan levere M1 Abrams-tanker til Ukraina mye raskere enn forventet

Den 24. januar kunngjorde Washington sending av 30 til 50 M1 Abrams tunge stridsvogner til Ukraina, i stor grad for å fjerne blokkeringen av situasjonen i Europa vedr Leopard 2 tyskere, Berlin som nekter å forplikte seg til å levere eller godkjenne levering av tankene uten at USA tidligere har gitt den samme kunngjøringen. Imidlertid ble det raskt kunngjort at de 31 stridsvognene som skulle leveres til Ukraina ikke ville bli tatt fra den amerikanske hærens beholdninger, slik tilfellet er med Leopard 2 tysk, portugisisk, finsk eller polsk, men vil bli gjenstand for spesiell produksjon, spesielt for å eliminere visse komponenter som anses som kritiske hvis de skulle falle i hendene på det russiske militæret. Faktisk var det ikke forventet at amerikanske Abrams ankom Ukraina før 2024, eller i beste fall ved slutten av 2023, vel vitende om at andre land, som Taiwan og Polen, også venter på levering av deres M1A2 tunge stridsvogner.

Da Joe Biden avslutter sitt overraskelsesbesøk i Kiev hvor han annonserte ny hjelp på 5 milliarder dollar i militært utstyr til Ukraina, samt USAs urokkelige støtte til den ukrainske saken, har linjene virket - han flyttet til Det hvite hus på dette emnet. Faktisk, i henhold til betroelser fra Stanley Brown, den viktigste assisterende assisterende sekretæren for Bureau of Political-Military Affairs, på den amerikanske forsvarsinformasjonssiden breakingdefense.com, er det nå planlagt å sende Abrams til Ukraina, ikke spesialprodusert, men hentet fra lagrene til den amerikanske hæren, noe som vil tillate at stridsvognene kan leveres mye raskere, spesielt siden sistnevnte fortsatt bruker flere modeller av Abrams, og ikke bare den nyeste og svært konfidensielle M1A2 SEPv3-versjonen, noe som gjør det mulig å nøytralisere noen av bekymringene til det amerikanske militæret og industrifolk om dette emnet.

M1A2 abrams Militære allianser | Forsvarsanalyse | MBT kampvogner
Den amerikanske hæren er absolutt ikke klar til å overføre sine M1A2-er til Ukraina, men den har mer enn 300 M1A1-er overført i 2020 av US Marines Corps (i hovedillustrasjonen)

Kunngjøringen vil sannsynligvis bli svært godt mottatt i Kiev. Faktisk ville de ukrainske hærene ha mistet, ifølge generalstaben, halvparten av de tusen T-64M-ene som utgjorde hoveddelen av kampkorpset før lenge, så vel som en stor del av T-72M-ene -XNUMX og de som ble levert av sine østeuropeiske allierte. Samtidig, europeisk bistand i form av tunge stridsvogner, til tross for psykodramaet orkestrert av Warszawa om dette emnet for en måned siden, lover å være begrenset på kort eller mellomlang sikt, og som det meste av parken vil bestå av Leopard 2A4 mye eldre og mindre effektiv enn de femten A6-ene som skal leveres av Berlin ved hjelp av Lisboa. Faktisk, og til tross for motstanden fra de ukrainske styrkene fortsatt i dag i møte med gjentatte russiske angrep, er behovet for å styrke deres forsvarsevner, men også deres manøvreringsevner, nå svært viktig, og fremfor alt svært presserende. Det er sannsynligvis for å svare på denne åpenbart kritiske situasjonen at Washington nå vurderer å levere noen av sine egne Abrams.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | MBT kampvogner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler