Overfor NATO kunngjør Vladimir Putin styrkingen av den russiske atomtriaden

21. februar 2022, etter den russiske presidenten, Vladimir Putin kunngjorde suspensjonen av New Start Treaty, skrev vi at denne avgjørelsen forberedte en fremtidig økning i makten til den russiske atomtriaden, sistnevnte er i dag den eneste ressursen som er igjen i hendene på lederen av Kreml, for å rettferdiggjøre Russlands supermaktsstatus på scenen internasjonal, mens dens konvensjonelle styrker har blitt svært kraftig redusert etter et år med krig i Ukraina.

Vi måtte bare vente to dager etter denne kunngjøringen, og til tross for de skeptiske kommentarene fra enkelte journalister på den tiden, for den russiske lederen å gi substans til denne hypotesen. Faktisk, som en del av Day of Heroes Defenders of the Motherland, en tradisjonell høytid i Russland siden 1922 for å feire militæret og deretter, over tid, politiet, sikkerheten og brannmenn, kunngjorde den russiske presidenten den neste styrkingen av den russiske atomtriaden .

For å oppnå dette presenterte Vladimir Putin flere fremtidige tiltak, for eksempel den kommende idriftsettelse av nye interkontinentale ballistiske missiler, i dette tilfellet RS-28 Sarmat, men også bygging av nye atomubåter for ballistiske missil. , sannsynligvis av Borei- En klasse, og styrkingen av de strategiske luftstyrkene, med Tu-160M ​​og kanskje den hypotetiske ankomsten til PAK-DA stealth bombefly.

Til slutt, utvikling og utplassering av nye hypersoniske missiler, enten de er luftbårne som Kinzhal, eller med sjøoppskyting eller ubåter, som 3M22 Tzirkon, vil bli intensivert. På den annen side spesifiserte presidenten at de gjensidige informasjonsprosedyrene med Vesten om vektortester vil bli opprettholdt.

Den russiske marinens Borei-klasse SSBN utplasserer 16 Bulava-missiler Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler
V. Putin har annonsert bygging av nye atomdrevne ubåter, sannsynligvis av Borei-A-klassen, uten imidlertid å spesifisere antallet

Husk at i 2018 hadde den russiske militærprogrammeringsloven GPV 2018-2027 allerede registrert overgangen fra en første flåte på 10 atomubåter (SSBN) til en flåte på 12 skip, dvs. så mange som USA ikke planlegger. å bygge nye Columbia-klasse SSBN-er.

Med denne kunngjøringen antyder den russiske presidenten at størrelsen på den russiske strategiske flåten derfor vil gå utover dette antallet, som ikke vil unnlate å generere en reaksjon fra Washington som kan, på grunn av suspensjonen av traktaten New Start, beslutte å kompensere ikke bare den fremtidige russiske flåten, men også den voksende kinesiske atomstyrken og som implementerer blant annet en flåte i dag sterk på 6 Type 09IV SSBN, for å returnere til en strategisk flåte på mellom 18 og 24 skip, slik Ohio-klassen i utgangspunktet skulle være under den kalde krigen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler