Boeing kunngjør stenging av F/A-18 E/F Super Hornet samlebånd i 2025

I 2013 kunngjorde den amerikanske marinen, som en del av utarbeidelsen av budsjettet for 2014, at den ikke lenger hadde til hensikt å bestille nye F/A-18 E/F Super Hornet jagerfly, utviklingen av F/A-18 Hornet utviklet seg i tidlig på 90-tallet for å erstatte F-14 Tomcat, men også A-6 Intruder bombefly og EA-6 Growler elektronisk krigføringsfly. Men som ofte er tilfellet i USA, førte lokale politiske og økonomiske hensyn Kongressen til å holde Boeing-produksjonslinjen i Saint Louis i respirator i mer enn et tiår, og bestilte mellom 12 og 20 ekstra fly hvert år mot oppfatningen av US Navy selv. Dessverre tillot ikke dette fristen Boeing å finne nye eksportsteder for jagerflyet sitt, og mens spenningene med Russland, Kina, men også Iran og Nord-Korea nå går foran hensyn til lokale myndigheter, kunngjorde den amerikanske marinen og kongressen, som en del av forberedelsene. av budsjettet for 2022, at dette ville være den siste ordren for flyet med 12 fly for regnskapsåret 2023, og 8 ekstra fly i 2022.

Faktisk hadde Boeing lite annet valg enn å gjøre detkunngjøre slutten av produksjonen av denne enheten for 2025 som i dag representerer den viktigste ombordsatte jagerflyet til den amerikanske marinen, og som kun er bestilt på den internasjonale scenen av Australia og Kuwait, når det siste flyet som ble bestilt i år av kongressen til den amerikanske marinen, vil være levert. Til og med hvis Super Hornet offisielt forblir i konkurranse mot Rafale M i India for 26 fly som hadde til hensikt å gå om bord i det nye hangarskipet Vikrant, og til tross for forbehold om dette emnet fra Boeing-talsperson Deborah VanNierop, ifølge at stengingen av linjen ville bli utsatt i 2 år dersom New Delhi kom til å velge det amerikanske flyet, er ingen tvil nå at Boeing har forlatt alt håp rundt denne kontrakten, kunngjøringen om stenging av produksjonslinjen for 2025 er et svært dårlig kommersielt argument for å overbevise en fremtidig kunde om bærekraften til investeringen.

EA18 Growler skadeanalyse forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
En fjerdedel av Super Hornets produsert var i EA-18G Growler elektronisk krigføringsversjon

Det er sant at den amerikanske marinen i dag har til hensikt å konsentrere sine investeringer om nye kapasiteter som potensielt kan gi den muligheten til å konfrontere Kina om nødvendig, for eksempel de hypersoniske missilene som snart vil bevæpne Zuwalt-klassens destroyere. , den nye klassen av atomangrepsubåter SSN(x) og den nye klassen av tunge destroyere DD(x). Innenfor jakt om bord fortsetter den anskaffelsen av F-35C, men fokuserer hovedsakelig på å ta i bruk MQ-25 Stingray ombord påfyllingsdrone og på utviklingen av den nye generasjonen ombord jagerfly F/ A-XX av Next Generation Air Dominance-programmet, Navy-versjon, kapasiteter som anses som avgjørende i en relativt nær fremtid for å opprettholde marinens luftoppstigning over havene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler