Singapore løfter mulighet for 8 ekstra F-35B vertikal eller kort start og landing

S 2019, Singapore begynte å evaluere F-35 for å erstatte en del av dens 60 F-16 C/D, i møte med økende regionale spenninger, spesielt med Kina. Et år senere, det lille landet bestilte 4 F-35B, den korte eller vertikale start- og landingsversjonen av Lockeed-Martin-flyet for 2,75 milliarder dollar, samt en opsjon på 8 ekstra fly, og alle tjenester og infrastruktur for å implementere denne styrken. I dag, og uten stor overraskelse, har den utøvd opsjonen på de 8 gjenværende flyene, for å bringe flåten til 12 jagerfly. Ifølge informasjon gitt av myndighetene skal leveranser finne sted innen utgangen av tiåret, slik at skvadronen vil være fullt operativ ved starten av neste tiår, og muliggjøre tilbaketrekking av F-16-ene som de må erstatte.

Den singaporeanske ordenen er interessant på mer enn én måte. For det første er det det eneste landet som har bestilt versjon B med vertikal eller kort start og landing, uten at det er planlagt at de skal operere fra et hangarskip. Utover US Marine Corps, har F-35B faktisk blitt beordret av Japan, Italia og Storbritannia til å tjene ombord på hangarskipene i Izumo, Trieste og Queen Elizabeth-klassen, og vil sannsynligvis bli av Spania for å erstatte AV-8B-ene som betjener ombord på Juan Carlos. Tyrkia hadde også planlagt å anskaffe F-35B for å tjene ombord på hangarskipet av Anadulu-klassen, før de ble ekskludert fra programmet etter at et S-400 luftvernbatteri ble tatt i bruk bestilt fra Moskva.

F 35B svevende forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Alle andre F-35B-operatører bruker sine fly ombord på hangarskip eller hangarskip.

I tilfelle av Singapore, det er selve landet, som bare er 728 km2, som fungerer som et hangarskip. Faktisk, selv om den har 3 flybaser, har den ingen strategisk dybde som lar den, om nødvendig, utplassere reservestyrker utover potensielle forebyggende angrep fra motstanderen. Med andre ord, selv om dens væpnede styrker er betydelige, med 72.000 1,2 soldater og 15 millioner reservister, rundt hundre F16 og F180 kampfly, men også XNUMX kampvogner. Leopard 2, 300 kampvogner for infanteri, mer enn 1200 pansrede personellførere, 70 selvgående artillerisystemer inkludert 24 M142 Himars rakettkastere, samt 90 helikoptre inkludert 17 AH64 Apacher og 15 CH47 Chinooks, eller til og med 4 angrepsubåter, 6 korvetter og 6 assault-fregatter, , han vet at han er sårbar for massive forebyggende streiker. Det er nettopp her F-35B, sannsynligvis den mest avanserte versjonen av Lockheed-Martin-flyet, tilbyr funksjoner som ingen andre enheter for øyeblikket kan tilby.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler