I likhet med ubåter, har Tiger- og NH90-helikoptrene vært gjenstand for en uberettiget svertekampanje i Australia?

I forkant av den spektakulære kunngjøringen om kanselleringen av Shortfin Barracuda-ubåtprogrammet i Attack-klassen designet av Naval Group for Royal Australian Navy, for å erstatte dem med amerikansk-britiske atomdrevne angrepsubåter som en del av etableringen av den nye AUKUS allianse, hadde programmet som Naval Group vært gjenstand for en intens nedverdigelseskampanje i pressen, i de væpnede styrkene og i det australske parlamentet.

Som vi ekko da, kritikken som deretter ble gjentatt om og om igjen av tabloidene og til og med i den tradisjonelle pressen, også mye tatt opp uten motsetninger av australske parlamentarikere, var basert på irrasjonell og ofte falsk informasjon, eller helt tatt ut av kontekst.

Da den ensidige kanselleringen av programmet ble offentliggjort til fordel for en svært risikabel, svært dårlig kalibrert kjernefysisk løsning, støttet det store flertallet av den australske opinionen tiltaket, da de da var overbevist om vanskelighetene. av dette programmet.

Imidlertid forble ett spørsmål ubesvart inntil kanselleringen av kontrakten av den australske statsministeren på den tiden, Scott Morrison: Hvorfor forsvarte ikke Naval Group seg i møte med denne kampanjen som er synlig orkestrert mot den og dens program. Svaret kom når forhandlingene om sluttkontrakt var fullført.

Faktisk, kontraktmessig hadde den franske industrimannen rett og slett ikke muligheten til å kommunisere til media om programmet, dette privilegiet tilfaller regjeringen og, i mindre grad, til Royal Australian Navy.

Siden den gang har det vist seg at de fleste anklagene rundt programmet, spesielt når det gjelder manglende overholdelse av tidsfrister eller budsjett, var fullstendig falske, og noen ganger til og med helt fantasifulle.

Dessverre for Naval Group ble skaden gjort, selv om den nye statsministeren Anthony Albanese gjorde alt for å normalisere forholdet til Paris, spesielt ved å gå med på å betale all kontraktsmessig kompensasjon for tidlig oppsigelse av kontrakten til Naval Group og dets partnere.

Naval Groups 12 shortfin barruda for den australske marinen vil endre maktbalansen i Pacific Defense Contracts and Calls for Anbud | Forsvarsanalyse | Australia
Naval Group skulle bygge 12 konvensjonelt drevne havgående Shortfin barracuda-ubåter for Royal Australian Navy, før programmet ble kansellert av PL Scott Morrison i september 2021 for å henvende seg til US-UK SSNs.

Det ser imidlertid ut til at tilfellet med franske ubåter i Australia ikke var isolert. Faktisk, i en grusom artikkel publisert av den australske journalisten Kym Bergmann, ser det ut til at Tiger- og NH90 Taipan-helikoptrene i tjeneste med den australske hæren også har vært gjenstand for en nedverdigende kampanje i media, men også i den australske politiske klassen, for å la Canberra kunngjøre sin tidlige tilbaketrekning for 2025, og å i stedet bestille 29 amerikanske Boeing AH-64E Guardian angrepshelikoptre og 40 Sikorsky UH-60M Black Hawk manøvreringshelikoptre.

Og som tilfellet var for Naval Groups Shortfin Barracudaer, har disse helikoptrene ofte vært gjenstand for falske erklæringer, for eksempel med hensyn til tilgjengelighet når den når 70 %, mer enn de fleste luftplattformer. Australiere, eller når det gjelder kostnader, med publiserte verdier av kostnader per flytime ($40 000 australske) som ikke er relatert til virkeligheten, uten at noen benektelse er publisert av generalstaben eller forsvarsdepartementet. Australian Defense.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Contrats et Appels d'offre Défense | Analyses Défense | Australie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler