Har Awacs Early Warning-fly fortsatt en plass i moderne luftkrigføring?

Siden andre verdenskrig har vestlige hærer hentet en stor del av ildkraften fra luftstyrkene. Fra midten av 50-tallet var det imidlertid ikke så mye den relative kvaliteten på jager- og bombeflyene deres sammenlignet med sovjetiske fly, men kraften til støtteflåten som brakte vestlig luftoverlegenhet. Slik kom KC-1957 Stratotanker-tankerflyet i bruk i 135 som, basert på en Boeing 707-flyramme, gjorde det mulig å fylle drivstoff på flukt først de strategiske bombeflyene til US Air Force, deretter jaktflåten mens de nye jegerne var utstyrt med stenger eller forsyninger. Flyet ble produsert i 803 enheter frem til 1965, og ble særlig kjøpt opp av det franske flyvåpenet. Det var i 1955 at en annen type nøkkelfly for vestlige luftstyrker ble tatt i bruk, Lockheed EC-121 Warning Star. Utviklet i 1949 på grunnlag av transportflyet Constellation, var dette firemotors stempelet utstyrt med to radarradomer, en på baksiden, den andre under halen, og hadde som oppgave å oppdage fly, men også motsatte skip, utenfor radaren. horisonten til land- eller overflateradarer. De 262 eksemplene som ble produsert tjente bare i de amerikanske styrkene, og ble trukket ut av tjeneste i 1978 av US Air Force, og 1982 av US Navy.

Warning Star ble erstattet av to fly som fortsatt er i drift i dag. På begynnelsen av 60-tallet utviklet den amerikanske marinen et fly som ga disse funksjonene både fra landbaser og om bord på hangarskipene for å erstatte den ineffektive E-1 Tracer. E-2A Hawkeye ble tatt i bruk i 1964. Utstyrt med en roterende kuppelradar ga den imidlertid ikke tilfredsstillelse og ble raskt erstattet av E-2B, som takket være en ny datamaskin tilbød deteksjonsevner som var godt overlegne de til forgjengeren. . Men det var med E-2C-versjonen at Hawkeye fikk sitt rykte, og ble utbredt om bord på amerikanske hangarskip. Det ble også valgt av flere luftstyrker, inkludert Israel og Japan, til å fungere som en fremre luftovervåkingsenhet fra landbaser. Frankrike på sin side skaffet seg 3 eksemplarer på slutten av 90-tallet for å bevæpne hangarskipet Charles de Gaulle ombord på 4F-flotiljen som tidligere var utstyrt med Alizée.

2015 ASAP 125 001 072 Forsvarsanalyse | Awacs og elektronisk krigføring | Konstruksjon av militære fly
Luft- og romstyrken bruker 4 modifiserte E-3 Sentrys for å bære nasjonalt designet deteksjons- og beskyttelsesutstyr

Det amerikanske flyvåpenet utviklet i mellomtiden E-3 Sentry, som også er kjent som Airborne Warning and Control System, eller AWACS. I likhet med KC-135 ble E-3 designet på grunnlag av Boeing 707, og brukte den kraftige AN/APY-1 kupolradaren utstyrt med en passiv elektronisk antenne. Veldig effektiv, fordi den er i stand til å oppdage enheter i middels og stor høyde opp til 650 km, og enheter som opererer i lav eller svært lav høyde ved 400 km. 68 enheter ble bygget, inkludert 18 for NATO, 7 for Royal Air Force, 4 for det franske luftforsvaret, 5 for Saudi-Arabia og 34 for USAF. Dette flyet utgjorde bærebjelken i ariansk krigføring i løpet av det siste tiåret av den kalde krigen, og spilte en avgjørende rolle i krigene som fulgte, som Golfkrigen i 1990/1991, krigene i Jugoslavia og Kosovo-krigen 1994 til 1998 , inntil overvåkingen av europeisk luftrom i dag i møte med krigen i Ukraina. Paradoksalt nok, mens disse flyene har vært i hjertet av amerikansk og vestlig luftstrategi de siste 4 tiårene, hadde ingen etterfølger blitt utviklet av det amerikanske luftforsvaret, slik tilfellet var for eksempel med KC-46A og dets europeiske alternativ A330MRTT for KC-135. Og hvis denne nettopp har annonsert den fremtidige bestillingen av 26 E-7A Wedgetail nettopp for å erstatte den aldrende E-3, er det klart at dette er mer et nødstiltak enn en langsiktig strategi for USAF, mens Sentry viser stadig flere operative svakheters.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Awacs og elektronisk krigføring | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler