Fremtidens standard Rafale Kan F5 utvikle seg til en Super Rafale ?

For noen dager siden, den første Rafale til F4.1-standarden ble levert til Military Air Expertise Center, eller CEAM, innenfor flybase 118 i Mont-de-Marsan. Denne nye standarden vil gi Rafale forventede nye evner, slik som hjelmsiktet, nye luft-til-luft- og luft-til-bakke-moduser for engasjementsystemet, utvidet datafusjon og et fullt modernisert SPECTRA-selvbeskyttelsessystem.

I tillegg vil enheten kunne bruke ny ammunisjon som kort- og mellomdistanse luft-til-luft-missilet MICA NG som lover å være det beste i sin kategori som var MICA på begynnelsen av 2000-tallet; den nye 2 kg A1000SM presisjons- og drevne tunge bomben som er i stand til å eliminere de mest herdede bunkerne, samt den nye Talios-betegnelsen.

Alle Rafale F3R som for tiden er i tjeneste med de franske luft- og marinestyrkene, samt sannsynligvis eksporterte fly, vil utvikle seg mot denne standarden i årene som kommer. Når det gjelder de nye enhetene som vil bli levert fra 2025, vil de være i henhold til F4.2-standarden, som tilbyr de samme funksjonalitetene, men som forbereder ankomsten til en stor utvikling av Rafale som kommer, F5-standarden.

De tidligere standardene gjorde det mulig å utvikle den første F1 til den franske marinen begrenset til luft-luft-oppdrag og F2 fra luftforsvaret dedikert til luft-bakke-oppdrag, mot F3-standarden deretter F3R omnirole, deretter mot F4.1. XNUMX som tillater Rafale å nærme seg den berømte 5. generasjonen takket være forsterkede databehandlingsevner.

Den forventede ytelsen til Rafale F5

F5-standarden, og før den F4.2 som banet vei for den, representerer på den annen side en stor utvikling av enheten både på teknologi- og kapasitetsfeltet, som krever Rafale å utvikle seg fysisk for å imøtekomme nye systemer og utstyr. Første konsekvens, den Rafale før versjon F4.2 vil ikke kunne utvikle seg fullt ut mot denne standarden, og det er sannsynlig at en dobbel gren av evolusjon vil dukke opp fra F4-standarden. Fremfor alt vil F5 ha kapasiteter som gjør at den ikke kan nærme seg 5. generasjon kampfly som F-35 eller Su-57, men 6. generasjon av FCAS eller NGAD.

Rafale F41 Mont de Marsan CEAM jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly
Le premier Rafale F4.1 ankom denne helgen til CEAM i Mont-de-Marsan

Faktisk Rafale F5 vil ha evner som bryter med tidligere standarder, for eksempel implementering av nytt ASN4G hypersonisk atommissil som vil erstatte ASMPA-Re, nye cruise- og antiskipsmissiler fra de fransk-britiske FMAN- og FMC-programmene i tillegg til, høyst sannsynlig, en ny anti-radar ammunisjon, F5 må være i stand til å trenge inn og utvikle seg over ikke-tillatelige miljøer sterkt forsvart av luftvernmidler som vil eksistere i 2035 og utover.

Spesielt Rafale F5 må implementere og kontrollere kampdroner som Remote Carrier for tiden under utvikling som en del av FCAS-programmet, som vil tillate det å utvide dets deteksjons- og engasjementsevne betraktelig, disse dronene er nøyaktig utformet for å bære detektorer (radar, elektro-optiske systemer, lyttesystemer, elektronikk, etc.) eller effektorer ( missiler, bomber, jamming eller elektroniske krigføringssystemer, etc.).

Det er nettopp denne siste kapasiteten som vil tillate Rafale F5 for å hevde å være 6. generasjon kampfly, eller minst like nærme det. På grunn av den enorme teknologiske og kapasitetsutviklingen som kjennetegner denne standarden, vil utviklingen utvilsomt være lengre enn de tidligere, siden enheten ikke vil settes i drift før 2035, og sannsynligvis den dyreste, selv om deler av utviklingen vil bli delt med FCAS-programmet.

Imidlertid vil F5 strengt tatt ikke utgjøre en ny enhet, selv om den vil bryte med en av de mest attraktive egenskapene til Rafale både for franske og utenlandske hærer, nemlig dens skalerbarhet. I denne sammenheng, ville det ikke være hensiktsmessig å utvikle ikke en ny standard, men en virkelig ny enhet avledet fra Rafale F4 som Gripen E/F tidligere kan ha vært i forhold til Gripen C/D, F/A-18E Super Hornet i forhold til F/A-18C/D Hornet, eller til og med Super Standard vis-à-- vis standard IV?

super hornet boeing 2 jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly
Selv om Super Hornet tar opp linjene til Hornet, er Super Hornet et nytt fly, betydelig mer imponerende og med betydelig økte kapasiteter som lar det erstatte, i tillegg til de første F-18-ene, A-6 prowler taktiske bombefly og luftoverlegenhet jagerfly F-14 Tomcat.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. […] «Αυτό το νέο πρότυπο θα εξοπλίσει το Rafale με νέες αναμενόμενες δυνατότητες, όπως το στόχαστρο κρετονονςε υργίες αέρος-αέρος και αέρα-εδάφους του συστήματος εμπλομαεμπλομ η σύντηξη δεδομένων και ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο alphaσύσειρονισμμένο σύσ RA νει το meta-defence.fr. […]

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler