Det amerikanske luftvåpenet reduserer sin neste tankbestilling for å forberede ankomsten av neste generasjons tankskip

For noen dager siden annonserte US Air Force den første ordren som banet vei for en fremtidig ordre på 26 E-7A Wedgetail tidlig varslingsfly å delvis erstatte de 34 E-3 Sentrys som ble tatt i bruk mellom slutten av 70-tallet og midten av 80-tallet, og som begynner å merkbart vise vekten av årene. Hvis denne ordren virkelig vil gjøre det mulig å fornye en kritisk kapasitet for amerikansk luftmakt, er det også bemerkelsesverdig at det amerikanske flyvåpenet med denne beslutningen har favorisert en relativt økonomisk løsning basert på et fly som opprinnelig ble designet for eksport av Boeing. Det er klart at US Air Forces E-7A Wedgetail vil ha en overgangsfunksjon, i påvente av ankomsten av fly som utfører samme type oppdrag, men tilpasset den nye virkeligheten av trusselen preget av svært store fly, vanskeligere å oppdage og lufte. -til-luft missiler hvis rekkevidde nå overstiger 200 km.

Truslene som påvirker Awacs-flåten gjelder også den meget imponerende flåten av lufttankere til det amerikanske luftforsvaret, den desidert kraftigste på planeten med nesten 550 tankskip som representerer mer enn 80 % av flåten. verdensmarkedet for enheter av denne typen . Faktisk, i likhet med E-3 Sentry, kan ikke KC-135 stratotanker, KC-10 Extender og KC-130 Hercule lenger operere i nærheten av angrepslinjene til en symmetrisk motstander, som kan være Russland eller Kina, som risikoen i form av av langtrekkende luftvern, men også jagerfly utstyrt med luft-til-luft-missiler med meget lang rekkevidde som russiske R37M eller kinesiske PL15 er betydelige. Dessverre gjelder det samme for Boeings KC-46A Pegasus, bestilt av US Air Force i 2011 til skade for Airbus' A330 MRTT, i 179 eksemplarer for å erstatte de eldste KC-135.

Su35 R37M e1670686882226 Forsvarsanalyse | Tankfly | Konstruksjon av militære fly
R37M langtrekkende luft-til-luft-missil kan treffe luftmål opptil 400 km unna ifølge russisk informasjon

Til tross for gjentatte problemer under utviklingen av KCx-programmet, ble den første KC-46A Pegasus levert i 2019 til det amerikanske luftforsvaret, og 70 fly har blitt med i amerikanske operative enheter til dags dato, mens de resterende flyene må leveres innen utgangen av tiåret. Et annet program, kalt KCy, skulle ta over fra KCx-programmet, for å erstatte de gjenværende KC135-ene, mer enn 160 fly, i løpet av det neste tiåret. Hovedsakelig i motsetning til, som tidligere, KC-46A fra Boeing på den ene siden, og A330MRTT fra Airbus denne gangen assosiert med Lockheed-Martin, virket dette programmet til nå relativt åpent, volumet som gjorde det mulig å nøytralisere effektene av nær -eksisterende flåte av KC-46As innenfor USAF. Dessverre for Airbus, og i mindre grad for Boeing, tilbyr verken Pegasus eller MRTT nevneverdig større overlevelsesevne enn flyene som er i drift, selv om disse nye tankskipene kunne motta forsterkede selvforsvarssystemer bestående av lokkeduer, høyenergiradar og laser jammere. Det amerikanske flyvåpenet har nettopp annonsert det KCy-programmet vil bli redusert til 75 fly, for å frigjøre kreditter og kapasiteter for KCz-programmet som nettopp må utvikle et system som er i stand til å svare på disse truslene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Tankfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler