Finnes det en pilot for den franske forsvarsindustrielle strategien?

Med krigens tilbakekomst til Europa og den raske forverringen av spenningene mellom store militærmakter i Asia og Midtøsten, fant den franske forsvarsindustrien seg i løpet av få måneder et stort interessesenter både for media og for en rekke av politiske skikkelser som ser ut til å oppdage tilstanden til forfall av hærens lagre av ammunisjon og reservedeler, eller produksjonsforsinkelser av visst utstyr som Cæsarkanonen. Det går ikke en uke uten en kunngjøring om forsvarsindustrien, hærene eller den neste militære programmeringsloven, så vel som kommentarene som følger av den, finner veien til TV-apparater eller forsiden, store nasjonale medier. Det var på tide, sier vi, å vite i hvilken grad disse fagene hadde manglet offentlig synlighet til da.

Fransk militærprogrammering, mellom nyvunnet ro og vedvarende bekymringer

Det er klart at ting har utviklet seg betraktelig, generelt sett på en positiv måte, under den forrige militærprogrammeringsloven 2019-2025, som gjorde det mulig å snu den synkende finansieringskurven for hærene og følgelig for franske forsvarsprodusenter, ved å øke hærenes årlige kreditter med mer enn 30 % mellom 2016 og 2023. Og vi kan aldri si nok i hvilken grad denne trendvendingen gjør det mulig å unngå en overhengende kollaps i de franske hærenes kapasiteter, uten hvilken de ville gjort det uten Den minste tvil har møtt de samme vanskelighetene som Bundeswehr i dag. Samtidig tillot gjenopptakelsen av den globale etterspørselen etter militærutstyr franske produsenter å gjenvinne et visst handlingsrom, spesielt takket være visse store eksportsuksesser som kampflyene. Rafale fra Dassault Aviation eller Caesar-kanonen fra Nexter, men også gjennom en rekke andre nye kritiske kontrakter som salg av FDI-fregatter til Hellas og NH90 og Caracal-helikoptre med Airbus-helikoptre, noe som logisk nok førte til en økning i ordreutstyrsprodusenter som Safran, MBDA og Thales.

CAESAR NG e1672750529410 Forsvarsanalyser | Artilleri | Jagerfly
Caesar NG vil være tyngre, bedre pansret, mer moderne og mye bedre drevet enn den originale Caesar

La ny militær programmeringslov 2024-2030 under ferdigstillelse vil på sin side se at kredittene tildelt hærene øker igjen med 30 % på 7 år, for å nå en forsvarsinnsats på 2,25 % av BNP i 2030. Mange nye store programmer vil bli levert i denne perioden, som F4-standarden av Rafale til luft- og romstyrken, H160M gepardhelikoptre til de 3 hærene, FDI-fregatter og Suffren-ubåter til den franske marinen, og Scorpion pansrede kjøretøyer og den nye Caesar NG til den franske hæren. Jorden. Samtidig vil flere utviklingsprogrammer bli lansert, som den nye generasjonen atom hangarskip, den nye F5-standarden til Rafale, eller til og med 3. generasjons atomubåter med ballistiske missil. Til slutt vil målrettet innsats gjøre det mulig å adressere visse kritiske mangler, for eksempel når det gjelder ammunisjon, dronesystemer eller etterretning. Imidlertid, og til tross for en situasjon som utvilsomt vil være mye mer rolig enn den var for hærene og for forsvarsindustriistene for bare noen få år siden, er det en veldig påtakelig følelse, selv om den ofte er uttrykt i halve ord, av bekymring og til og med irritasjon. av sistnevnte om emnet militær programmering. Og det er ikke så mye mangel på kreditter som mangel på strategisk ledelse av den franske forsvarsindustri- og teknologibasen, eller BITD, som har skylden.

En allestedsnærværende stat som har alle beslutningshåndtakene


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler