Strategi avduket angående Australias anskaffelse av atomangrepsubåter

Etter utgivelsen av SEA 1000-programmet tildelt den franske marinegruppen for bygging av 12 havgående ubåter med konvensjonell fremdrift, og kunngjøringen av opprettelsen av AUKUS-alliansen som samler Australia, Storbritannia og statene - USA, et av målene var å utstyre Royal Australian Navy med atomangrepsubåter, spekulasjonene var like mange som benektelsene fra myndighetene i Canberra. For mange observatører, og ikke uten objektive grunner, ville dette skiftet utført av Canberra være både svært vanskelig og svært kostbart å implementere, for ikke å nevne de mange teknologiske og industrielle sporene som må unngås for å gjennomføre dette programmet på slutten.

Blant de mange bekymringene som ofte ble reist, var den operative levetiden til de 6 konvensjonelle Collins-klasse ubåtene som for tiden utgjør ubåtstyrken til Royal Australian Navy (RAN) en av de vanskeligste å løse, slik at disse skipene ikke vil være i stand til å beholde linjen utover 2035 og at levering av den første australske SSN bare kan forventes, i beste fall, utover 2040. I tillegg viste det seg raskt at den industrielle partneren favorisert av kommentatorer i denne saken, USA med Virginia klasse, ville mangle industriell kapasitet til å levere de nødvendige ubåtene mens den amerikanske marinen selv er engasjert i en intensiv moderniseringsfase med sikte på å erstatte sine ubåter.-Los Angeles-klasseseilere så raskt som mulig med nye Virginia Block IV- eller V-klasseskip utstyrt med vertikale missilutskytningssystemer, mens de aktivt utvikler en neste generasjon Hunter Killer fra SSN(x)-programmet spesialisert på å spore og eliminere fiendtlige ubåter. Faktisk er amerikanske industrielle kapasiteter i ubåtdomenet allerede fullt ansatt de neste 20 årene, og levering av amerikansk SSN til RAN ville nødvendigvis resultere i et nullsumspill i Stillehavsteatret.

Rool Out Virginia Shipyard Military Alliances | Forsvarsanalyse | Australia
Produksjonen av SSN-er fra amerikanske verft oppfyller knapt moderniseringsbehovene til den amerikanske marinen.

Amerikanerne, britene og australierne ser imidlertid ut til å ha kommet frem til en modell som oppfyller alle begrensningene som er identifisert så langt. Atomangrepsubåtene vil faktisk ikke være amerikanske Virginias, men en utvikling av den britiske skarpsindige klassen, utvilsomt en av de beste, om ikke den beste SSN for øyeblikket med den franske Suffren. Denne utviklingen vil absolutt gjøre det mulig å utstyre australske nedsenkbare fartøyer med samme vertikale utskytningssystemer som Virginia Block IV eller V, for å bruke kryssermissiler av typen BGM-109 Tomahawk og ammunisjonen som vil erstatte dem i årene som kommer. I tillegg, som tilfellet var for ubåtene i Attack-klassen i det sene SEA 1000-programmet, vil skipenes ombordsystemer, samt ekkoloddkjeden, i stor grad være amerikanske, slik at treningen og transformasjonen av RAN-mannskapene kunne i del bli utført av US Navy, som er mye mer tilstede i dette teateret enn Royal Navy.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler