Polen skal utvikle tunge kampvogner for infanteri for å støtte sine M1A2 Abrams-stridsvogner

Vil Polen alene fullstendig nøytralisere den russiske landtrusselen i årene som kommer? I alle fall er dette spørsmålet vi kan stille oss ved å observere rekrutteringsambisjonene, forsvarsprogrammene og utstyrsanskaffelsen som har blitt annonsert i et år nå av Warszawa. Faktisk, etter å ha kunngjort bestillingen på 250 amerikanske M1A2 SEPv3 tunge stridsvogner i juli 2021, kunngjorde polske myndigheter ordren 32 AW149-helikoptre til italienske Leonardo i juni 2022, 3 Mièçznick-fregatter med britiske Babcock i tillegg 1000 K2 stridsvogner og 672 K9 selvgående kanoner i juli 2022, fra 96 AH-64E Guardian kamphelikoptre og 48 FA-50 lette jagerfly i september 2022, fra 300 K239 flere rakettkastere i oktober 2022, fra 2 militære observasjonssatellitter med Frankrike i desember 2022, samt den lokale byggingen av 1400 Borsuk amfibiske infanterikampvogner i februar 2023 (i hovedillustrasjonen). Det er ingen tvil om at med et slikt arsenal vil de polske landvæpnede styrkene være de mest imponerende og kraftig bevæpnede i Vest-Europa, spesielt ettersom de vil bli støttet av 140 F-35A, F-16 Block 60 og FA jagerfly. , støttet av rundt hundre Apache-kamphelikoptre, og beskyttet av et flerlags luftvernforsvar bestående av Patriot PAC-50-batterier, SPYDER og et nasjonalt designet SHORAD-system.

Man kunne tro at Warszawa ville stoppe etter denne serien med kunngjøringer, spesielt siden investeringene som er nødvendige for å finansiere disse programmene allerede tilsvarer mer enn 15 % av landets BNP. Det er ikke sånn. På den ene siden er de endelige avgjørelsene angående Orka-programmet for polske angrepsubåter, for å erstatte den eneste ubåten i Kilo-klassen som er i bruk og påvirket av alvorlig frekkhet, fortsatt ikke tatt. Fremfor alt, i et intervju gitt til det polske pressebyrået, indikerte oberstløytnant Krzysztof Płatek, talsperson for landets våpenbyrå, at Warszawa hadde til hensikt å bygge et nytt tungt infanterikampkjøretøy, ikke amfibie denne gangen, men mye bedre beskyttet og bevæpnet enn Borsuk, for å støtte M1A2 Abrams-tankene, også betydelig tyngre og bedre beskyttet enn K2PL Black Panther av sørkoreansk opprinnelse. På samme forhold som antall Borzuks i forhold til antall K2-er, kan vi derfor forvente at polske myndigheter vil bestille, i nær fremtid, 350 av disse tunge IFV-ene som vil følge Abrams.

m1a2 abrams kampvogn 02 Forsvarsanalyse | Bygging av pansrede kjøretøy | Sør-Korea
Selv om den er bedre beskyttet, er Abrams M1A2 merkbart mindre mobil enn K2 Black Panther, på grunn av sine 10 ekstra tonn

Noe informasjon om dette fremtidige pansrede kjøretøyet ble avslørt av det polske nettstedet defence24.pl. Dermed ville den bli designet på samme chassis som den som utstyrer K9 Thunder selvgående pistolen som også er anskaffet av landet, for å redusere utviklingskostnader og risikoer, samt dra fordel av en viss konvergens når det gjelder vedlikehold. totalt sett begrenset serie, selv om dette chassiset ikke var designet eller optimalisert for VCI-oppdraget. Det pansrede kjøretøyet vil være betydelig tyngre enn de 28 tonnene til Borsuk, men det vil sannsynligvis være mindre enn de 49 tonnene til K9 for å gi det større mobilitet. Vi kan estimere, på grunnlag av 881 hk MT500Ka-1000-motoren som utstyrer K9, og for å oppnå et kraft/vekt-forhold som er identisk med det for Borsuk på 25,7 hk per tonn, en kampmasse på 37 til 39 tonn, noe som gir ny IFV i kategorien Rheinmetall sin KF-41 Lynx. Faktisk kan det være bedre beskyttet, med tillegg av tykkere passiv rustning og kanskje et hard-kill soft-kill system som vi nå vet er avgjørende for å utføre pansrede offensive operasjoner mot en symmetrisk motstander, men også bedre bevæpnet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Bygging av pansrede kjøretøy | Sør-Korea

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

8 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler