Canberra, London og Washington presenterte en solid strategi for å utstyre Australia med atomangrepsubåter

Anskaffelsen av atomangrepsubåter (SSN) av Royal Australian Navy (RAN), annonsert for 18 måneder siden som en del av opprettelsen av AUKUS-alliansen mellom Australia, Storbritannia og USA, hadde reist mange spørsmål om den virkelige gjennomførbarheten av et slikt program, men også om kostnadene som uten den minste tvil vil være svært betydelige for å la RAN flytte fra 6 konvensjonelle ubåter fra Collins-klassen til 8 SSN av amerikansk eller britisk design, selv om landet gjør det. ikke har en sivil atomindustri. Presentasjonen, i anledning AUKUS-arrangementet i San Diego 13. mars i nærvær av Australias statsminister Anthony Albanese, Storbritannias statsminister Richi Sunak og USAs president Joe Biden, av planen som vil bli brukt for å oppnå dette, ble derfor presentert. svært forventet, spesielt i Frankrike som fortsatt er irritert over kanselleringen av de 12 ubåtene i Attack-klassen under forhold som virkelig er veldig respektløse overfor en partner og alliert. Imidlertid er planen som ble presentert i går sannsynligvis det mest solide og balanserte alternativet som kan følges av de tre nasjonene, for å garantere effektiviteten til denne avtalen under de beste forholdene.

Den formelle planen som er presentert ligger veldig nært den som hadde vært gjenstand for indiskresjon for noen dager siden. Australia vil se til Storbritannia for utformingen av en ny klasse av SSN utpekt SSN AUKUS og som nesten vil gå i tjeneste med Royal Navy på slutten av 2030-tallet for å begynne utskiftingen av SSN av SSN-klassen, og i 2040 i Australia. I tillegg skal de 8 skipene beregnet på Royal Navy bygges i Australia, og utstyres med amerikanske teknologier lånt fra Virginia-klassens skip. For å sikre overgangen med tilbaketrekking av Collins-klassens ubåter som ikke vil gå lenger enn tidlig på 2030-tallet, vil Canberra kunne anskaffe 3 Virginia-klasse SSN fra US Navy, dels brukt og dels nye. I tillegg vil Australia ha muligheten til å anskaffe ytterligere 2 skip av denne typen dersom det oppstår ytterligere forsinkelser for å forsinke leveringen av australske SSN-er. Til slutt, for å sikre beskyttelsen av Australia, styrke den allierte tilstedeværelsen i Stillehavet, men også for å forbedre ferdighetene til mannskapene og vedlikeholdspersonellet til Royal Australian Navy, 5 allierte SSN-er, 4 amerikanske og 1 britisk, vil bli utplassert raskt fra kl. marinebasen Perth, sørvest i landet ved kysten som grenser til Det indiske hav.

Biden Sunak Albanese San Diego Aukus Militære Allianser | Forsvarsanalyse | Australia
Anthony Albanese, Joe Biden og Rishi Sunak i San Diego 13. mars 2023 for presentasjonen av "SSN AUKUS"-planen

Det er tydelig at tilnærmingen som presenteres gir mening, og svarer på mange spørsmål og bekymringer, noen ganger til og med på visse kritikker. Ved å henvende seg til Storbritannia vil Australia tillate seg å spille en økt rolle i utformingen av den nye klassen av SSN beregnet på å erstatte Astute, mens den delte ordren ikke bare vil redusere utviklingskostnadene knyttet til en enhet, men også å dele del av produksjonskostnadene over større serier. Samtidig gjør denne løsningen det mulig å redusere virkningen av denne planen på fremveksten av den amerikanske marinen, noe som gjør modernisering og utvidelse av dens ubåtflåte til toppprioritet for å begrense den kinesiske trusselen. . Washington går imidlertid med på å avgi 3 Virginia i begynnelsen av det neste tiåret, inkludert sannsynligvis 1 nytt skip, noe som begrenser begrensningene for den amerikanske marinens innsats, sannsynligvis kompensert av utplasseringen av 4 av dens ubåter.-seilere i Perth, en ideell beliggenhet å kontrollere Sør-Stillehavet og Det indiske hav, for å spare dager med å distribuere ubåtflåten sin på transitt fra San Diego eller Pearl Harbor til disse to havene. Tilstedeværelsen av en britisk SSN oppveier også virkningen av disse tiltakene med hensyn til stillehavsteatret, som fortsatt er Pentagons hovedanliggende.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler