Disse 7 teknologiene som vil transformere krigføring innen 2030

Siden starten av den russiske aggresjonen mot Ukraina har en rekke analyser, inkludert på dette nettstedet, fokusert på de forskjellige lærdommene som disse svært høyintensitetskampene var i stand til å bringe frem i lyset, for eksempel den nå udiskutable rollen til stridsvognen, men også artilleri, kyst- eller luftvernforsvar, og selvfølgelig droner, for kun å snakke om det teknologiske spørsmålet. Og faktisk har mange hærer utviklet sin militære planlegging de siste månedene nettopp for å svare på disse leksjonene. Dette er hvordan Polen tok fatt på en enestående innsats for å rekonstruere en meget kraftig landstyrke med 6 divisjoner, 1250 tunge stridsvogner, minst 1400 infanteri-kampkjøretøyer, 700 selvgående kanoner og ytterligere 500 rakettkastere. Lang rekkevidde. Imidlertid brukes et visst antall teknologier som for tiden utvikles eller spres ikke, eller svært lite, av Ukraina eller Russland i denne krigen, selv om de har potensial til å endre gjennomføringen av militære operasjoner fra 2030. I denne artikkelen, vil studere 7 av disse kritiske fremvoksende teknologiene, og deres potensielle innvirkning på krigføring utover 2030: den massive ankomsten av droner, aktive forsvarssystemer, hypersoniske våpen, stealth og passive systemer, dirigerte energivåpen, multidomene C2-systemer og kunstig intelligens.

1- Droner og robotisering, en delvis respons på massene

Droner og til en viss grad robotteknologi brukes allerede av både Russland og Ukraina i denne konflikten. Det er også den første konflikten (og ikke første gang) der droner brukes som strategiske våpen for å ødelegge sivile installasjoner og mål. Imidlertid brukes det meste av utstyret individuelt, til fordel for et enkelt taktisk teater, ofte for å utføre rekognosering, veilede et artilleriangrep eller slå motstanderen, langt fra doktrinene om bruk av droner i løpet av diffusjon i verdens største hærer , spesielt i USA og Kina. Faktisk, i årene som kommer vil bruken av droner ha en tendens til å bli utbredt for alle operasjonsnivåer, og tilby et bredt spekter av tjenester som spenner fra rekognosering til logistikk, inkludert metnings- eller demonteringsangrep. Derfor, hvis droner er godt brukt i Ukraina, er skalaen de brukes på, men også ytelsen til maskinene og deres operative kapasitet, fortsatt veldig langt fra utstyret som nå utvikles, slik som Remote Carrier og Loyal Wingmen i luftforsvaret, autonome skip og ubåter i marinedomenet, eller til og med autonome roboter og svermer av droner i landdomenet. Utover spesialiseringen av droner, vil de også tilby betydelige samarbeids- og integrasjonsmuligheter med allierte slagmarksystemer, langt utover deres nåværende bruk.

remote carrier 100 i remote carrier 200 e1596474079466 Analyserer forsvar | Hypersoniske våpen og missiler | Laservåpen og rettet energi
Dronene under utvikling, slik som Remote Carriers av FCAS-programmet, vil tilby ytelser og kapasiteter uten sammenligning med modellene som brukes i Ukraina av de to leirene

Robotisering har også blitt med på slagmarken, ikke bare gjennom de forskjellige fullt autonome systemene, men også innenfor piloterte systemer, for å erstatte, der det er mulig, menneskelig handling. Igjen, dette er ikke noe nytt. Dermed gjorde de automatiske lastesystemene til de russiske T-72, T-80 og T-90 stridsvognene, men også til Leclerc eller den sørkoreanske K2, det mulig å redusere mannskapet på det pansrede kjøretøyet til bare 3 medlemmer, sammenlignet med til 4 ved kanten av Abrams eller Leopard 2 som er blottet for det, ved nøyaktig å bytte ut ladestasjonen. Robotisering vil dermed gjøre det mulig ikke bare å redusere mannskapene på pansrede kjøretøy eller støttekjøretøyer, men også på kampskip og mange andre systemer. Enten det er droner eller robotapplikasjoner, handler det om systematisk å erstatte med teknologi et oppdrag som til nå har vært soldatenes ansvar, og dermed gi et delvis svar på masseproblemet, og særlig når det gjelder menneskelige ressurser, bl.a. ved å redusere effekten av utmattelse på det som lover å bli det mest verdifulle elementet for hærene i årene som kommer, soldaten selv, stadig vanskeligere å rekruttere, trene og beholde.

Faktisk vil droner i 2030 utgjøre hjertet av mange kritiske oppdrag, som luftoverlegenhet, rekognosering, dype angrep, undertrykkelse av forsvar eller til og med brannstøtte, i alle 4 elementene (Jord, luft, hav og rom). Robotsystemer vil på sin side fungere som en kraftmultiplikator, slik at mer utstyr kan justeres på samme menneskelige kraftbase. Mestring av robot- og droneteknologier vil derfor betinge ikke bare effektiviteten til styrkene, men også massen av tilgjengelige styrker, noe som delvis kompenserer for svakheten ved rekruttering i hærene.

2- Myke og Hard-Kill aktive beskyttelsessystemer for tilbakeføring av offensiv overvekt

Siden slutten av første verdenskrig, og den samtidige ankomsten av pansrede kjøretøyer og taktisk luftfart, har høyintensive kriger som oftest gitt en klar fordel til offensiven og manøvrerer over rene defensive stillinger. Bortsett fra noen få konflikter, særlig Iran-Irak-krigen fra 1980 til 1988, ble denne offensive overlegenheten svært sjelden nektet gjennom det 2022. århundre for engasjementer med høy intensitet, selv om hybrid- og opprørskrigføring utgjorde utfordringer. svært alvorlige problemer for amerikaneren hærer i Vietnam og de sovjetiske hærene i Afghanistan. Begynnelsen av det XNUMX. århundre så ut til å følge samme dynamikk, som under den andre Gulf-krigen, eller i Nagorno-Karabakh. Fra da av var det en stor overraskelse for mange staber og strateger, da den russiske invasjonen av Ukraina forvandlet seg til en posisjonskrig fra våren XNUMX, som markerte en klar tilbakevending av defensiv overvekt i denne typen krig.

Abrams Trophy e1674662797953 Analyseforsvar | Hypersoniske våpen og missiler | Laservåpen og rettet energi
hard-Kill APS som Trophy-systemet her montert på en M1A2 Abrams, øker betraktelig overlevelsesevnen til pansrede kjøretøy i kamp

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes et missiles hypersoniques | Armes Laser et énergie dirigée

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler