Etter A-10 ønsker det amerikanske flyvåpenet å trekke sine F-15C ut av drift innen 2030

Utarbeidelsen av det årlige budsjettet til de amerikanske væpnede styrkene er en periode som er veldig rik på leksjoner, som spesielt tillater de tre styrkene i landet, den utøvende på den ene siden, kongressen på den andre siden, men også de væpnede styrkene selv, å offentlig uttrykke sin visjon og forventninger for det kommende året og utover, når det gjelder investeringer, men også format og strategi. Hvis alles hensyn i løpet av 3-, 90- og 2000-tallet fremfor alt var teknologiske eller økonomiske, har de siden begynnelsen av tiåret fått en ny, svært anvendt karakter, samtidig som spenninger med Russland, Kina, men også Iran eller Nord-Korea , fortsette å vokse, og at en forent front av autoritære nasjoner som bringer dem sammen, godt kan dukke opp snart. Faktisk, hvor militære, senatorer, representanter og medlemmer av den amerikanske regjeringen i flere tiår har engasjert seg i armbryting for å avgjøre hvilket selskap eller i hvilken stat de skal investere Pentagons kolossale kreditter, er temaene i dag mye mer konkrete, operative og selv direktiv.

Etter 30 år med programmatisk vandring og hundrevis av milliarder av dollar fordampet i avbrutt eller mislykkede programmer, teller hver dollar i dag innenfor Pentagon, spesielt for å støtte den kinesiske utfordringen. Dette er hvordan de 4 hærene foretok dyptgripende omorganiseringer med sikte på å kraftig modernisere enhetene sine, og ga fødsel til nye programmer utviklet på usedvanlig korte tidsplaner (for Pentagon) som Mobile Protected Firepower eller MFP lett tank, inkludert produksjon ble lansert etter bare 5 år med fullføring og testing, en rekord for den amerikanske hæren som de siste årene hadde en tendens til å forvrenge programmene. På samme måte vil NGAD-programmene til det amerikanske luftvåpenet og den amerikanske marinen, som vil produsere på den ene siden et jagerfly som vil erstatte F-22 i begynnelsen av det neste tiåret, på den andre siden et jagerfly med flere formål. -rollen for å erstatte Super Hornet om bord på US Navy hangarskip på samme tidsplan, blir begge utført i full fart, med en agenda og et budsjett nøye overvåket spesielt av kongressen. Faktum er at hvis det bare tok 30 år for Kina, mellom 1990 og 2020, dets hærer og dets forsvarsindustri, å ta igjen de 30 årene med teknologisk og industriell forsinkelse som de hadde på slutten av 80-tallet, de amerikanske hærene. og industrifolk vil på sin side måtte absorbere 2030 år med programmatisk fattigdom innen 30, som er det de nå jobber mot.

F35A USAF-forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly
F-35A vil gradvis bli den sentrale pilaren i amerikansk jakt innen 2030, når mer enn tusen av disse flyene vil være i tjeneste med det amerikanske luftforsvaret.

For det amerikanske luftvåpenet ble den tiltenkte strategien definert for to år siden av general Brown, kort tid etter at han tok tømmene til det mektigste luftvåpenet på planeten. Dette var basert på modernisering av støttefly, med anskaffelse av nye KC-46A tankskip som en del av KCx-programmet og nye overvåkingsfly for å erstatte Sentry, rullerende modernisering av transportflåten og produksjon betydelig innsats for å utvikle nytt utstyr som kampdroner og hypersoniske våpen. Det strategiske luftvåpenet ville bli styrket ved ankomsten av et konfidensielt antall nye B-21 Raider stealth bombefly. Men nøkkelemnet for årene som kommer er ingen ringere enn moderniseringen av den amerikanske jagerflåten. Dermed vil ryggraden, på slutten av tiåret, faktisk bestå av nesten tusen F-35A-er som gradvis vil erstatte A-10-ene, samt en del av F-16-ene og F-15E-ene. de fleste moderne enheter ville på sin side bli modernisert. Den nye F-15EX Super Eagle, som i utgangspunktet skulle bestilles i 240 enheter, vil til slutt kun bestilles i 80 enheter, hovedsakelig for å erstatte tilbaketrekkingen av F-15C-ene. Og til slutt, NGAD-programmet, som hvis det hadde som mål å erstatte F-22 innen slutten av tiåret, åpenbart vil bli støttet en stund av sistnevnte, som helt sikkert vil fortsette. Den nøyaktige tidsplanen for uttak av eldre fly, eller Legacy-enheter som utpekt av USAF, var imidlertid ikke klart definert før nå. Det er nå gjort.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


 

For videre

3 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler