US Air Force begynner utviklingen av langdistanse-kjede for romkomponenter

Krigen i Ukraina har gitt mange nye lærdommer, særlig om den potensielle varigheten av et engasjement med svært høy intensitet, eller om rollen til artilleri og tung rustning i landmanøver. På andre områder bekreftet den fremfor alt utviklingen forutsett av militære planleggere, som kamphelikoptres og nærluftstøtteflys sårbarhet for moderne luftvernforsvar, mens den amerikanske hæren nettopp lanserte FLRAA- og FARA-programmene for nye generasjons helikoptre og som US Air Force har drevet lobbyvirksomhet i Kongressen i nesten et tiår for å trekke A-10 Thunderbolt II-ene ut av drift, nettopp av disse grunnene. Utover disse aspektene har det også blitt udiskutabelt at ankomsten av langdistanse overflate-til-luft-missiler, som den russiske S-400 eller den kinesiske HQ-9, og svært langdistanse luft-til-luft-missiler som f.eks. den russiske R-47M og kinesiske PL-15, poserte nå en svært alvorlig trussel mot å støtte fly, nettopp de som hjelper til med å forsyne jagerbombefly og deres presisjonsvåpensystemer med målinformasjon og drivstoff.

Dette temaet har åpenbart blitt en stor prioritet for det amerikanske luftvåpenet, som, som en del av det forberedende arbeidet for utformingen av US Military Finance Act 2024, har avslørt noen prosjekter og modifisert andre, som f.eks. anskaffelsen av ytterligere KC-46As i stedet for å fortsette KCy-konkurransen, med sikte på å frigjøre midler til utviklingen av KCz-tankerflyprogrammet designet for å øke dets stealth og bekjempe overlevelsesevne. På samme måte vil denne vend deg til E-7A Wedgetail som en sannsynligvis midlertidig og rimeligere løsning å erstatte E-3 Sentry, i påvente av utviklingen av en ny varslingsenhet for tidlig luft som er tilpasset dette nye miljøet, og sannsynligvis ved hjelp av en deteksjonskjede som består av droner.

e 8c joint stars 001 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring
E-8 Joint-STARS gikk i tjeneste med US Air Force i 1991, og må skiftes ut innen få år

Hvis E-3 Sentry i dag brukes til å oppdage og utpeke luftmål for amerikanske og allierte jagerfly, har E-8C Joint Surveillance Target Attack Radar System, eller JSTARS, funksjonen til å oppdage og utpeke landmål eller overflate til sine bombefly og taktiske jagerfly, som lar dem bruke sine presisjons GPS-styrte våpen med stor respons og effektivitet, samtidig som de holder seg på trygg avstand fra motsatte luftvernforsvar. Prosedyren fra å detektere et mål til å overføre målinformasjon til jagerflyet og deretter avfyre ​​presisjonsmunisjonen omtales som Kill Chain, og utgjør en av de viktigste operasjonelle fordelene til det amerikanske luftvåpenet i forhold til andre verdens luftstyrker, det er like effektivt som det er raskt, spesielt ettersom det også tillater integrering av andre målrettingsteknologier. Imidlertid, i likhet med Sentry og Pegasus, er JSTARS nå like aldrende som de er sårbare for bakke-til-luft og luft-til-luft-kapasiteten til en stor motstander, noe som tvinger den til å utvikle seg betydelig lenger fra motsatte enheter, og dermed tape effektivitet og spesielt slagdybde. Det er nettopp for å overvinne denne begrensningen at US Air Force annonserte utviklingen av en ny langtrekkende Kill-Chain, som denne gangen ville stole på romkapasitet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler