Canada henvender seg også til Boeing P-8A Poseidon maritime patruljefly

Noen seire oppnås gjennom hard kamp, ​​andre, mindre strålende, men like effektive, på grunn av mangel på motstander. Det er trolig sistnevnte tilfelle som forklarer den store suksessen til Boeings P-8A Maritime Patrol-fly de siste årene. Poseidon gikk inn i tjeneste i 2013 for å erstatte den amerikanske marinens P-3 Orion, og har siden etablert seg i 7 andre luftstyrker, og ikke minst, fra Australia til Norge, inkludert Tyskland og til og med India. Til dags dato er 131 fly bestilt fra Boeing, inkludert 91 av den amerikanske marinen, mens mer enn 90 er i tjeneste, de fleste i den amerikanske marinen. Det ser ut til at denne listen er i ferd med å utvide seg igjen, som Ottawa sendte i februar i fjor, en forespørsel om informasjon fra American Foreign Military Sales angående enheten, for å erstatte 15 CP-140M Aurora, en videreutvikling av P-3, som sikrer det maritime patrulje- og maritime patruljeoppdraget. C4ISR innen Royal Canadian Air Force.

Bemerkelsesverdig nok spesifiserer pressemeldingen fra Ottawa at i dag er P-8A ikke bare et godt fly som allerede er anskaffet av flere store land, inkludert av de 4 andre allierte av de berømte 5 Eyes som samler USA, Canada, Australia, New Zealand og Great Storbritannia, men at det i hovedsak utgjør det eneste mulige alternativet for denne typen oppdrag. Det er sant at med det bemerkelsesverdige unntaket av den japanske Kawazaki P-1, som er mer økonomisk og mer kompakt, men med lavere ytelse enn Boeing-flyene basert på 737, er det til dags dato ikke noe reelt tilbud som både kan tilby ytelse som kan sammenlignes med P-8A, og en omfattende flåte som garanterer bærekraft og skalerbarhet i 2 eller 3 tiår som kommer.

P8 Poseidon-forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation | Canada
P8-A har 5 forankringspunkter i sitt indre hold, og 6 utvendige ankerpunkter.

Nesten 40 meter lang med et vingespenn på 37,5 meter, har P-8A en tom masse på 62 tonn og en maksimal startmasse på 85 tonn. Den drives av to CFM-56 turbojetmotorer som hver leverer 121 KN skyvekraft, noe som gir den en marsjfart på 815 km/t for en kamprekkevidde på mer enn 7000 km. Den har også en kraftig APY-10 multi-modus radar med direkte eller omvendt blenderåpningssyntesemodus, samt en serie APS-154 sensorer for kystdeteksjon, og en elektronisk krigføringssuite ALQ-240. Flyet har et lasterom med 5 ankerpunkter og 3 ankerpunkter under hver vinge som lar det bære en rekke våpen, slik som AGM-84 Harpoon anti-skipsmissil, Mk-54 torpedoen, luftbårne marineminer samt fremtidige luft- anti-ubåtammunisjon til overflaten Høy høyde anti-ubåtkrigføringsvåpenkapasitet (HAAWC)  som vil gjøre det mulig å engasjere ubåter fra stor høyde og på trygg avstand.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation | Canada

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler