Singapores nye klasse superfregatter vil øke landets marinetonnasje med 70 %

Singapore er på mange områder landet for alle superlativer, spesielt når det gjelder forsvar. Til tross for en befolkning på bare 5,5 millioner innbyggere, og et land som bare dekker 733 km2, eller 10 % mer enn overflaten til Belfort-territoriet, er de singaporske hærene blant de mest effektive og kraftig bevæpnede i Indo. -Stillehavsteater. Med et budsjett på 17 milliarder dollar per år, eller 4 % av BNP, er de væpnede styrkene i den lille republikken 71.000 2 sterke, stort sett vernepliktige som utfører en 350.000-årig militærtjeneste, og har en kraftig reserviststyrke på mer enn 170 XNUMX mann og kvinner, for et endelig format som er overlegent det til de franske hærene og deres reservister. I tillegg til masse er disse styrkene bemerkelsesverdig utstyrt, med mer enn XNUMX tunge stridsvogner Leopard 2 for tiden oppgradert til A7-standarden, mer enn 1000 infanterikamp og pansrede kampvogner, mer enn 2200 pansrede personellførere samt rundt femti 155 mm pansrede belte Primus selvgående kanoner og 24 Himars-systemer. Luftstyrkene på sin side stiller med rundt hundre F-16 og F-15 jagerfly (12 F-35B under oppkjøp), men også 4 Awacs G550-systemer, 11 A330 MRTT og KC-130 Hercules tankerfly, samt rundt hundre helikoptre inkludert 18 Apache, 26 CH-47 Chinook og 16 H225 Caracal.

Den singaporske marinen er ikke utelatt, snarere tvert imot. Dens 4000 sjømenn og offiserer implementerer en betydelig kampflåte, med 4 type 218SG angrepsubåter som for tiden leveres, 6 formidable klassefregatter avledet fra franske FLF Lafayette, men betydelig bedre bevæpnet, 4 angrepsskip på 8500 tonn som er ansvarlig for Endurance-klassen, 4 minekrigsfartøy av Bedok-klassen, 8 OPV-er av Independence-klassen samt 6 korvetter av Victory-klassen. Det er nettopp disse sistnevnte korvettene Multi-Role Combat Vessels eller MRCV-programmet må erstatte. Men skipene som skal settes i drift på slutten av dette tiåret vil ikke ha noe forhold til de lette korvettene på 63 meter og 600 tonn som de skal erstatte.

Formidabel klassefregatt forsvarsanalyse | Militære marinekonstruksjoner | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

Faktisk vil de singaporske MRCV-ene bli bygget av ST Engineering på grunnlag av Iver Huitfeldt (i hovedillustrasjonen) og Absalon-klassens fregatter fra den danske marinen. Men hvis de danske Iver Huitfeldt luftvernfregattene allerede er bemerkelsesverdige med sine 136 meter lange, 6500 tonns deplasement og 56 vertikale siloer for SM2- og ESSM-luftvernmissiler, vil MRCV-ene bli mer imponerende med en annonsert lastet tonnasje på 10.000 tonn, bedre. bevæpnet og mye mer allsidig enn de danske bygningene. Så, ifølge nettstedet til Naval News, vil bygningene være utstyrt med den nye SeaFire flatside AESA-radaren fra Thales som utstyrer den greske og franske IDF, samt Aster 30 og MICA VL overflate-til-luft missiler, som formidable klasse fregattene. Basert på den visuelle illustrasjonen levert av ST Engineering, noterer vi tilstedeværelsen av 8 SYLVER-systemer på fordekket bak 127 mm kanonen, dvs. 64 siloer, mens arkitekturen til Iver Huitfeldt også plasserer vertikale siloer mellom den integrerte masten og skorsteinene . Faktisk vil MRCV-ene være svært kraftige luftforsvarsplattformer, også perfekt interoperable med de 6 fregattene i formidabel klasse bevæpnet med de samme missilene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler