Russland lanserer et stort program for å fortette landets luftvern- og missilforsvar

Russiske myndigheter har annonsert et stort program rettet mot modernisering, men fremfor alt å øke tettheten av landets luftvern- og antimissilforsvar, etter angrepene fra ukrainske droner på deres territorium.

Før den russiske aggresjonen mot Ukraina, mente et flertall av analytikere, ikke uten mange objektive grunner, at det russiske flerlags antiluft- og antimissilforsvaret var en av de mest effektive, om ikke den mest effektive ytelsen til planeten. .

Dette kombinerte faktisk flere typer spesialiserte og komplementære systemer, for eksempel S-400 dedikert til luftvern og antimissilforsvar i middels og stor høyde, S-300PMU/2 for antiballistisk forsvar, Buk for taktisk forsvar i middels og lav høyde, samt TOR- og Pantsir-systemene for nærforsvar.

Dette forsvaret, supplert med A-135 tunge anti-ballistiske systemer plassert rundt Moskva og St. Petersburg, dekket en veldig stor omkrets langs de russiske grensene og sørget også for beskyttelse av sensitive områder, samtidig som den ble presentert som perfekt integrert med luftvernet bestående av A-50 luftovervåkingsfly, Mig-31 avskjærere og Su -35 og Su-27 fly overlegenhet.

Russisk luftvernforsvar har feil

Krigen i Ukraina, og spesielt streikene som ble tilskrevet Ukraina mot flere sensitive russiske steder, enten Rostov flybase og Belgorod drivstoffdepoter ved starten av konflikten, den strategiske flybasen til 'Engels for noen måneder siden, eller angrep mindre enn 200 km fra Moskva for noen uker siden, ved hjelp av Toshka ballistiske missiler, Mi-24 kamphelikoptre eller Tu-141 droner, har merkbart kuttet i brudd bildet av absolutt ugjennomsiktighet som Moskva har ønsket å gi luftforsvaret sitt til nå , til det punktet at selv Tyrkia ser ut til å ønske å vende seg bort fra S-400 for å utvikle sitt eget langtrekkende luftvernsystem.

Hvis problemet allerede er følsomt på den internasjonale scenen for mulig fremtidig russisk våpeneksport, er det også viktig på den innenlandske scenen, at opinionen og russiske kommentatorer blir stadig mer forvirret over den tilsynelatende mangelen på ytelse til landets luftforsvar antas å være umulig. å mislykkes, inkludert av NATO.

S-350 luftvernsystem
S-350-systemet er lettere og mer mobilt enn S-300 det erstatter

Det er i denne sammenhengen Sergei Shoigu, den russiske forsvarsministeren, betraktet Vladimir Putins utpekte arving før krigen i Ukraina og på grensen til skam siden, kunngjorde et omfattende program rettet mot modernisering og styrking av luftvern- og antimissilforsvaret. av russisk territorium, og spesielt betraktelig skjerpe beskyttelsen av Moskva.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftvernforsvar | Forsvarsanalyse | SOM PÅ

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler