De japanske selvforsvarsstyrkene omorganiserer anskaffelsene sine for å forutse den massive ankomsten av droner

Overfor samtidig en økning i trusler og en nedgang i mobiliserbare menneskelige ressurser, har de japanske selvforsvarsstyrkene satt i gang en dyp transformasjon av sine fremtidige utstyrsprogrammer, for å vende seg mot droner og robotløsninger der det er mulig.

Den raske og massive herdingen av kinesiske trusler og Nordkoreanere på den japanske halvøya førte til at japanske myndigheter satte i gang dyptgripende endringer på forsvarsfeltet.

Bortenforen hvitbok som bryter med japansk tradisjon på dette området, og den nå antatte ambisjonen om øke forsvarsinnsatsen fra 1 til 2 % av BNP, dvs. det dobbelte av Frankrikes budsjett for samme innsats, har Tokyo også annonsert en rekke programmer basert på den massive bruken av langdistanseangrepsevner, men også mange droner i stedet for systemer som bruker den vanskeligste ressursen å mobilisere på øygruppen, menneskelige ressurser.

Hvis inntil nå var kunngjøringene i hovedsak kvalitative, knyttet til langsiktige ambisjoner og utviklingsprogrammer eller oppkjøp som er nødvendig for å oppnå det, Japans byrå for oppkjøp, teknologi og logistikk har nettopp gitt ut en rapport oppdatere ambisjonene til sine pågående programmer, noe som gir en mer konkret visjon ikke bare av ambisjonene, men også av tidsplanen Tokyo sikter etter.

I denne nye rapporten reduseres dermed antallet Kawasaki P-1 maritime patruljefly fra 70 til 61 fly, mens de japanske sjøforsvarsstyrkene i slutten av februar meldte at de hadde til hensikt. se til General Atomics' MQ-9B SeaGuardian å utføre deler av de maritime overvåkings- og patruljeoppdragene, blant annet innen antiubåtkrigføring.

Spesielt designet for å utføre denne typen oppdrag, SeaGuardian, en videreutvikling av MQ-9 Reaper, kan bære 40 store sonobøyer, eller 80 små bøyer, og bærer en kraftig Leonardo Seaspray AESA radar med omvendt blenderåpning, noe som gir den utmerket sjøfart. deteksjonsevne, inkludert i kystområder. Slik utstyrt kan dronen opprettholde en 8-timers patrulje 1.200 miles (2.200 km) fra basen, i hovedsak den samme ytelsen som tilbys av P-1, bortsett fra å bære våpen.

Japans selvforsvarsstyrker går over til droner
MQ-9B SeaGuardian kan bære opptil 4 pods hver utstyrt med 10 tunge eller 20 lette sonobøyer.

Det er sannsynlig at den sannsynlige ankomsten av SeaGuardian også spilte en rolle i den annonserte beslutningen om å redusere SH-60K helikopterflåten, med målflåten nå på 71 fly i løpet av de neste 20 årene, sammenlignet med 91 fly over 15 år tidligere.

Faktisk opererer de japanske destroyerne og fregattene, som nøyaktig implementerer SH-60K, oftest i relativ nærhet til landets kyster, derfor med potensiell støtte fra SeaGuardians og P-1, med implementeringsbegrensninger. marinehelikoptre om bord, selv om sistnevnte har unike egenskaper, for eksempel muligheten for å bruke en dykkerekkolodd samt en magnetisk anomalidetektor, veldig nyttig for å fastslå den nøyaktige posisjonen til en nedsenkbar for å kunne levere ammunisjonen.

Omvendt forutsier notatet produsert av det japanske byrået en betydelig økning i antall støttefly for jagerflåten, med anskaffelse av 18 E-2D Hawkeye tidlig varslingsfly sammenlignet med 13 opprinnelig planlagt, samt 15 KC-46A Pegasus tankfly, 5 flere enn planen forutså.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] For å svare på disse tilbakevendende underskuddene har japanske myndigheter iverksatt tre komplementære handlinger. På den ene siden er det opprettet en kommisjon som skal produsere en rekke anbefalinger innen sommeren for å forbedre attraktiviteten til våpenfaget i øygruppen, og dermed øke rekrutteringen og beholde personell. Blant de man ser for seg er økningen i lønn for å ta igjen lønningene som tilbys av privat sektor, men også forbedring av levekårene til soldater og deres ektefeller. Den andre aksen er basert på opprettelsen av en større operativ reserve, selv om reservestyrkene ifølge den japanske generalstaben ikke oppnår den operative effektiviteten til de profesjonelle styrkene, på grunn av bedre trening. Endelig har FADJ satt i gang et stort og raskt skifte for å øke robotiseringen av hærer, og erstatte mannskaper med kunstig intelligens der det er mulig. Det er med dette i tankene at de for noen uker siden kunngjorde at de hadde til hensikt å erstatte kamp- og rekognoseringshelikoptrene med droner, samt en grundig omorganisering av utstyrsanskaffelser for å passe inn i denne dynamikken... […]

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler