Søramerikanske land forbereder seg på fornyelse av ubåtflåten

Mens mest internasjonal oppmerksomhet på marinestyrker er fokusert på Asia-Stillehavet, Midtøsten og Middelhavet-Atlantiske teatret, er søramerikanske flåter langt fra etterlatt, spesielt når det gjelder ubåtflåten deres.

Dermed er ikke mindre enn 24 dieselelektriske ubåter tilhørende 7 søramerikanske mariner for tiden i tjeneste, de aller fleste av dem tyske Type 209-er kjøpt nye eller brukt på 70- og 80-tallet.

Noen av disse marinene, i dette tilfellet den chilenske og brasilianske marinen, har allerede påtatt seg å modernisere flåten sin, Santiago var den første kunden til den da nye franske ubåten Scorpene på midten av 2000-tallet for 2 skip, deretter Brasília, igjen for 4 Scorpene fra Naval Group, hvor det første eksemplet ble tatt i bruk i desember 2022, som en del av et stort teknologioverføringsprogram som forventes å føre til utformingen av den første søramerikanske atomangrepsubåten.

Men i dag gjenstår det ikke mindre enn 16 Type 209 som snart når aldersgrensen, og som må skiftes ut i årene som kommer. Dette er grunnen til at den argentinske (2 enheter), chilenske (2 enheter), colombianske (2 enheter), ecuadorianske (2 enheter) og peruanske (6 enheter) mariner samlet seg i anledning 1st International Symposium of Commandos and Submarine Forces of South America organisert av den ecuadorianske marinen 22. mars.

For de tilstedeværende delegasjonene var det et spørsmål om å dele sine tidligere og nåværende erfaringer, samt deres visjoner angående utviklingen av ubåtstyrker i årene og tiårene som kommer. Utover kunnskapsdeling, handlet det også om å etablere et utgangspunkt for mulig internasjonalt samarbeid, spesielt på det industrielle feltet, for å garantere sikkerheten på kontinentet.

den peruanske ubåtflåten er en av de største på det søramerikanske kontinentet
Den peruanske marinen justerer 6 konvensjonelle ubåter, 4 Type 209 (her S-31 Angamos) og 2 Type 206

Utskiftingen av Type 209-ubåtene er spesielt presserende for den argentinske marinen, hvis 2 gjenværende skip, Santa Cruz og Salta, som gikk i tjeneste i henholdsvis 1984 og 1973, ble satt i reserve etter tapet av San Ruan, søsterskipet. av Santa Cruz, i 2017.

Situasjonen er ikke bedre for den colombianske marinen, hvis to Type 209-er, ARC pijao og ARC Tayrona ble tatt i bruk i 1975, da dens 2 Type 206, ARC Dristig og ARC Ukuelig, kjøpt brukt fra Tyskland i 2011, ble tatt i bruk i henholdsvis 1974 og 1975.

De 2 ecuadorianske skipene, den Shiri og Huancavilca, gikk i tjeneste i henholdsvis 1977 og 1978. Thomson og Simpson ble tatt i bruk i 1983 og 1984, samt den 4 peruanske typen 209/1200, den Angamos, Antofagasta, Pisagua et Chipana, som ble tatt i bruk mellom 1980 og 1983, mens dens to Type 209/1100, Islay ogArica, gikk i tjeneste i 1975.

Utskiftingen av disse omtrent 12 Type 209-ene, men også av de 2 like gamle colombianske Type 206-ene, vil representere et kritisk problem for internasjonale produsenter. Men hvis markedet er attraktivt og kolossalt, vil konkurransen på sin side aldri ha vært så sterk.

Faktisk kan ikke mindre enn 8 produsenter posisjonere seg på disse markedene, for 11 forskjellige ubåtmodeller. Europa alene tilbyr 6 modeller av 4 produsenter, den Tyske TKMS Type 212 og 214den S-80 fra spanske Navantiaden Scorpene et Shortfin Barracuda fra den franske marinegruppenOg Svenske Kockums' A26 Blekinge.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler