Nederland ser til USA og Israel for langdistanseangrepsevner

Siden starten av russisk aggresjon mot Ukraina har Nederland vært et av de europeiske landene som har utviklet sin forsvarsstilling mest. Fra mai 2022 kunngjorde Amsterdam en økning på 5 milliarder euro i forsvarsinvesteringenee, dvs. en vekst på 40 %, for å oppnå en forsvarsinnsats større enn 2024 % av landets BNP innen 2, hvor den bare var 1,41 % i 2021, og atdet var planlagt i 2020 å droppe NATOs forsvarsmål. To måneder senere, i juli, publiserte nederlandske myndigheter en svært ambisiøs ny hvitbok, som gir i tillegg til økningen i forsvarsinnsatsen, modernisering av alle pansrede kjøretøyer til landstyrkene, en stor innsats for å utstyre seg med forsterket land- og sjøluftvern, implementering av et tredje jagerskvadron utstyrt med F-35A, samt anskaffelse av langdistanseangrepsevner for de 3 hærene. Det er for å oppfylle denne sistnevnte ambisjonen at nederlandske myndigheter annonserte en ambisiøs oppkjøpsplan for noen dager siden.

Etter Tyskland, Finland og Polen kunngjorde de nederlandske luftstyrkene at de også ville vurdere JASSM-ER-missilet for å bevæpne deres F-35A. Med en rekkevidde på 1000 km, opererer dette luftbårne kryssermissilet som veier ett tonn og er 4,23 meter langt, med subsonisk hastighet i svært lav høyde. Den har også en lav radarekvivalent overflate og redusert infrarød stråling som gjør det vanskelig å oppdage og dermed motvirke. Missilet har også et stridshode på 42 kg WDU-450/B designet for å penetrere og ødelegge tungt herdede mål. Til slutt har den en intelligent infrarød søker og en datalink, for å forsterke terminalpresisjonen og evalueringen av effektiviteten, selv i tilfelle elektromagnetisk jamming. Det er også relativt økonomisk, med en enhetspris litt over XNUMX million dollar i offentlige data.

JASSM på flukt GAO.jpg Analyseforsvar | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
JASSM-ER har en siste infrarød søker for å øke presisjonen

Amsterdam har også kunngjort sin intensjon om å utstyre de fire fregattene i klassen Av Zeven Provinciën, men også 4 angrep ubåter fra Royal Dutch Navye kryssermissil RGM/UGM-109E Tomahawk Land Attack Missile (TLAM-E Block IV), endelig versjon og eneste variant som fortsatt er i produksjon av Tomahawk. Med en rekkevidde på mer enn 1.600 km, bærer Tomahawk, i subsonisk hastighet og lav høyde som den skal, en militær last på 1000 pund, eller 450 kg. Det foregår ombord på overflateskip i systemets siloer. VLS Mk41 som utstyrer 4 nederlandske fregatter, eller kan skytes opp via en kapsel med middels endring av standard 21 tommer (533 mm) torpedorørene som bevæpner de fleste av NATOs ubåter. I tillegg til den amerikanske marinen er TLAM også for tiden i tjeneste med de britiske marinestyrkene, og vil snart utstyre nye australske, kanadiske og japanske destroyere og ubåter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

5 Kommentarer

  1. […] Allerede valgt av Amsterdam til skade for HIMARS for noen uker siden, og av København noen måneder tidligere, er PULS en utvikling av Lynx-rakettkasteren utviklet av israelsk militærindustri (IMI) for å bevæpne væpnede styrker israelere . Spesielt allsidig som HIMARS-systemet, kan det implementere raketter fra 122 mm til 370 mm kaliber installert i spesifikke containere, og tilbyr en rekkevidde på 40 til 400 km. I tillegg ser de israelske forhandlerne ut til å være spesielt samarbeidsvillige, og Madrid ønsker å oppnå en nasjonal produksjonsrate på rundt 75 % for et program hvis totale budsjett ikke vil overstige 290 millioner euro mellom 2023 og 2028. Det er svært sannsynlig at disse kravene forklarer fraværet av et tilbud fra Lockheed-Martin med HIMARS. Det er klart at den amerikanske gruppen har til hensikt å få en mye mer betydningsfull ordre for å tenke på å sette opp lokal produksjon. […]

  2. […] Faktisk har de to store industrimennene i det tyske terrestriske BITD påtatt seg å signere partnerskap med de to hovedaktørene på dette feltet i den vestlige sfæren. Dermed Krauss-Maffei Wegmann, designeren av Leopard 2 og Puma, presenterte i desember 2022 en potensiell erstatning for Bundeswehrs MARS II, basert på PULS-systemet fra israelske Elbit, det samme som nettopp har vunnet i Nederland mot HIMARS American. […]

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler