Le Rafale vil det være arvingen til Mirage III for fremtiden til den franske luftfartsindustrien?

Rask, smidig, kraftig og godt bevæpnet, stamfaren til Rafale, Mirage III er utvilsomt en legende om militær jagerfly i verden. I hendene på israelske piloter vant Dassault Aviations enmotors delta-vinge jagerfly mot arabiske MiG-er og jegere under seksdagers- og Yom Kippur-krigene.

Han spilte en avgjørende rolle i seieren til den hebraiske staten under disse to konfliktene, og prydet flyet med en aura av effektivitet og ytelse som bygde sin eksportsuksess med 1400 bygde fly (Mirage III og V ), og som påtrengte Dassault Aviation jagerfly på det internasjonale markedet i flere tiår.

Mirage III/V ble dermed eksportert til 13 land, etterfølgeren Mirage F1 til 10 land, og Mirage 2000 til 8 land. Hvert av disse flyene beholdt hovedfordelene til Mirage III, nemlig høy ytelse for et kompakt og økonomisk fly å kjøpe og implementere sammenlignet med flertallet av amerikanske fly, slik som F-100 Super Sabre og F-104 Starfighter for Mirage III, til F-4 Phantom II for Mirage F1.

Mirage 2000 møtte Tornado, F-15 og F-18 for 2000, selv om de to sistnevnte led av ankomsten av den amerikanske F-16 Falcon, nøyaktig utformet som en lett og økonomisk jagerfly, som franske jegere, og ikke i den tradisjonelle angelsaksiske trenden.

Med Rafale, tok Dassault Aviation en betydelig risiko, ved ikke å sikte på dets foretrukne felt, høyytelses enmotors jagerfly, men et allsidig tomotors jagerfly, et felt der amerikanerne og britene hadde etablert seg i Vesten i flere tiår, med F-4 Phantom deretter F-14, F-15, Tornado og F-18, og etter hvert som de utviklet nye modeller av denne typen med Typhoon fra Eurofighter-konsortiet, F-22 fra Lockheed-Martin og F/A-18 E/F Super Hornet fra Boeing.

Etter nesten to tiår med magre tider preget av rungende eksportsvikt mot F-16 (Marokko), F-35 (Nederland, Danmark) og til og med svenske Gripen (Brasil), Rafale klarte til slutt å overbevise sine tre første eksportkunder i 2015, Egypt for 24 fly, Qatar for 24 fly (+12 opsjoner utøvd i 2017), og India med 36 fly.

Men den virkelige innvielsen for Rafale kom i 2021, da Hellas (18+ 6 enheter), Kroatia (12 fly), Egypt (30 fly) et De forente arabiske emirater (80 fly) kunngjorde sine ordre, fulgte i 2022 av Indonesia (42 fly), noe som gjør det franske jagerflyet til den største eksportsuksessen i sin generasjon, og overgår langt Typhoon, Super Hornet, Eagle II og Su-35, og transformere det som lenge ble oppfattet, selv i Frankrike, som en kostbar fiasko, til en ekte internasjonal suksess.

Andre land er i forhandlinger med Dassault Aviation om nye bestillinger, selv om den franske produsenten har lært av disse feilene, og forblir spesielt diskré på temaet.

F100 Mirage III jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly
Mirage III skapte bildet og suksessen til den franske luftfartsforsvarsindustrien i flere tiår

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler