Canada skal lansere en kopi av den australske konkurransen fra 2015 for å bygge 12 konvensjonelle ubåter

I motsetning til det store flertallet av de europeiske medlemslandene i NATO, har Canada, et grunnleggende medlem av Alliansen, foreløpig ikke presentert en fast budsjettbane for å oppnå en forsvarsinnsats på 2 % av BNP.

Men til tross for en utsultet forsvarsinnsats på bare 1,35 % av BNP og et budsjett på 23 milliarder dollar (oss) i 2023, har landet de siste årene gjennomført flere store programmer for å modernisere sine væpnede styrker, inkludert anskaffelsen av 88 F -35A kampfly for å erstatte de 76 CF-18-ene som fortsatt er i tjeneste, men også 15 britiske F-26 fregatter for å erstatte de 12 fregattene i Halifax-klassen som ble tatt i bruk mellom 1988 og 1995.

Mer nylig kunngjorde Ottawa sin intensjon om å erstatte sin flåte på 15 maritime patrulje CP-140M Auroras, avledet fra Lockheed P-3 Orion, av den nye amerikanske Boeing P-8A Poseidon. Men i marinefeltet vil den største revolusjonen som kommer for Royal Canadian Navy finne sted i ubåtfeltet.

Faktisk implementerer Royal Canadian Navy i dag, 4 Victoria-klasse dieselelektriske ubåter, utviklet av Storbritannia for å støtte sine nye SSN-er i Conqueror-klassen og erstatte Oberons på midten av 80-tallet. Av de 12 ubåtene som var planlagt for Royal Navy, ble bare fire bygninger av det som da ble utpekt som Upholder, bygget, og Royal Navy hadde besluttet i mellomtiden, i likhet med den franske marinen eller den amerikanske marinen, å vende seg utelukkende til atomdrevne nedsenkbare fartøyer.

De 1990 skipene ble tatt i bruk mellom 1990 og 4, og ble endelig solgt i 1998 til Royal Canadian Navy for å erstatte de kanadiske Oberons som hadde nådd pensjonsalderen.

Gjennom perioden etter den kalde krigen var den svært lille størrelsen på den kanadiske ubåtflåten neppe et handikap, spesielt siden Ottawa, i likhet med sine europeiske kolleger, utnyttet fullt ut potensialet som de berømte "fredens fordeler" ga, som presentert etter Sovjetunionens sammenbrudd i Vesten.

Men etter hvert som spenningen øker i Atlanterhavet og Arktis mot Russland, og i Stillehavet mot Kina, har kanadiske myndigheter måttet revidere formatet til flåten oppover, og mer spesielt for ubåtflåten.

Royal Canadian Nagy utplasserer 4 konvensjonelle ubåter i Upjolder-klassen

Og faktisk, ifølge kanadisk presse, vil landets myndigheter nå være i samråd for å gjennomføre et nytt program for å erstatte de 4 Victorias med ikke mindre enn 12 konvensjonelle ubåter.

For å gjøre dette, presenterer Ottawa en konvolutt på 60 milliarder kanadiske dollar, eller 40 milliarder euro. For flere kommentatorer ville imidlertid Royal Canadian Navy ha betydelig rom for forbedringer i dette programmet, et budsjett på 100 milliarder dollar, eller 60 milliarder euro, som ofte blir lagt frem i denne forbindelse.

Dette budsjettet, men også antallet skip som er målrettet, minner absolutt om den forrige konkurransen i Australia som ble vunnet av French Naval Group i 2015, før den ensidig ble forlatt av Canberra i 2021 for å vende seg til samarbeid med USA og Storbritannia som en del av den nyopprettede AUKUS-alliansen, for å produsere åtte angrepsubåter, denne gangen med kjernefysisk fremdrift. Men hvis den kanadiske konkurransen i utseende minner om den australske, vil den faktisk være veldig annerledes.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtflåte | Forsvarsanalyse | Canada

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

5 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler