Finland formaliserer ordre for det israelske luftvern- og antimissilsystemet David's Sling

I 2020, 10 år etter å ha valgt det amerikansk-norske NASAMS luftvernsystemet til skade for den fransk-italienske Mamba for å erstatte Buk-batteriene anskaffet fra Sovjetunionen, gjennomførte Helsingfors en åpen konsultasjon for å utstyre seg med et utfyllende system. fly for å dekke både langtrekkende og høyhøyde luftvernforsvar, og anti-ballistisk beskyttelse mot kortdistanse ballistiske missiler. Denne høringsperioden ble avsluttet i november 2021, da finske myndigheter besluttet å fortsette forhandlingene med to israelske selskaper, Elbit og Rafael, med mål om å velge den endelige tjenesteleverandøren i begynnelsen av 2023. Dette er nå gjort . Det finske forsvarsdepartementet kunngjorde i går at det hadde godkjent rekkefølgen til et langtrekkende anti-fly og anti-missil system David's Sling (David's Slingshot) produsert av Rafael Advanced Defense Systems på bekostning av Elbits Barack-8 MX. Ordren vil koste finske offentlige finanser 316 millioner euro eksklusive skatter, det vil si 213 millioner euro for anskaffelsen av systemet, og 103 millioner euro i tilleggstjenester og utstyr.

David's Sling-systemet ble utviklet sammen med det amerikanske Raytheon, og ble tatt i bruk i 2017 i de israelske væpnede styrkene. Med en effektiv rekkevidde på 70 til 250 km, er den plassert mellom Arrow 2 og Arrow 3 høy-indo-atmosfæriske anti-ballistiske systemer designet for å avskjære mellomdistanse og mellomdistanse ballistiske missiler, og kortdistansebeskyttelse sammensatt av SPYDER og Iron Dome-systemer. Den er basert på en 3D-millimeterradar med AESA-antenner som er i stand til å oppdage mål utover 250 km, samt overflate-til-luft-missiler med stor manøvreringskapasitet, en datalink og en målsøkingsenhet. infrarød elektrooptikk i det siste løpet . Mindre allsidig enn sine direkte konkurrenter som American Patriot, European Mamba eller Barak-MX fra Elbit, som alle tilbyr kort- og mellomdistanseavskjæringsevner som spesielt lar deg håndtere trusselen fra trusler som flyr i lav høyde, for eksempel fly kampsystemer , helikoptre og kryssermissiler, David's Sling på den annen side tilbyr betydelig overlegen ytelse til alle disse systemene i sitt foretrukne felt, stor høyde og langdistanseavskjæring.

BARAK MX Land On The Move 1 825x515 e1680786083646 Analyse Forsvar | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Rafaels David's Sling-system ble foretrukket fremfor Elbits Barak-MX her avbildet av Helsinki

Tatt i betraktning anskaffelseskostnadene er det sannsynlig at ett enkelt system vil ha blitt anskaffet i Helsingfors. Dekker en sirkulær omkrets på nesten 100.000 2 kmXNUMX, vil David's Sling kun effektivt kunne beskytte litt mindre enn en tredjedel av landet. Imidlertid er det store flertallet av den finske befolkningen, men også av landets økonomiske aktivitet, faktisk lokalisert i et område på 100.000 2 kmXNUMX rundt Helsinki, slik at et enkelt system effektivt, gjennom sin rekkevidde og spesialisering, kan beskytte landets mest relevante mål mot mulige kortdistanse ballistiske missilangrep som den russiske 9M723 Iskander M, men også mot kryssermissiler supersoniske KH-22 som opererer i stor høyde under cruise. I tillegg kunngjorde Rafael, i 2022, at de hadde forpliktet seg til å modernisere systemet til kunne avskjære hypersoniske trusler som det russiske Kinzhal-missilet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler