Tyrkisk forsvarsindustri mobiliserte fullt ut for å støtte president Erdogan i kommende valg

Sjelden har det tyrkiske valget blitt fulgt så nøye av så mange store verdenskanslerier, fra Washington til Beijing, via Paris, Berlin og til og med Moskva. For å møte AKP, rettferdighets- og utviklingspartiet til president Erdogan ved makten i 21 år, har de 6 viktigste opposisjonspartiene gjort en felles sak for å stille seg bak Kemal Kilicdaroglu, presidenten for det republikanske partiet til det sosialdemokratiske og sekulære folket , for å lede kampen, mens populariteten til den tyrkiske presidenten har blitt kraftig svekket av de dårlige økonomiske resultatene i et land preget av galopperende inflasjon på mer enn 55 % i løpet av de siste 12 månedene, en arbeidsledighet som forblir høy på rundt 10 %, og fremfor alt den svært dårlige gjennomføringen av hjelpeoperasjoner etter jordskjelvet 6. februar som etterlot mer enn 50.000 41 døde i landet. Faktum er at nylige meningsmålinger satte Erdogan og Kilicdaroglu på nakken i første runde av presidentvalget, med henholdsvis 46 % og XNUMX % av stemmene, og en enda nærmere andre runde.

For å gjenopprette sitt image i møte med sin tradisjonelle valgstil, har president Erdogan i flere måneder stolt på en stor aktør i den moderne tyrkiske økonomien, men også i dens nye rolle på den internasjonale scenen, nemlig landets forsvarsindustri. I likhet med hva Vladimir Putin gjorde i 2018 under den siste russiske presidentkampanjen, la RT Erdogan press på hele denne industrien, for å multiplisere annonser smigrende den nasjonalistiske fiberen til en betydelig del av opinionen. Slik presenterte luftfartsindustrien i løpet av noen få uker Kizilelma supersoniske kampdrone, Anka-3 stealth kampdrone samt TB-3, den utpekte etterfølgeren til den berømte TB-2 som skulle operere ombord på den nye Helikopterbærer ble raskt omklassifisert til en kampdronebærer, TCG Anadulu. Sistnevnte har også, svært beleilig, blitt levert til den tyrkiske marinen, igjen for å øke oppfatningen av en svært vedvarende dynamikk i dette området, noen dager etter at byggingen av de siste 3 fregattene av Istanbul-klassen ble fullført.

tcg anadolu en gec 2022 sonunda hizmete girecek Analyser Defense | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Hvis Anadulu kan bruke helikoptre, gjenstår dens evne til å effektivt bære kampdroner å bli demonstrert.

Men det virkelige problemet, når det gjelder image, ligger i den nye generasjonens kampflyprogram, TFX, samt Altay-tanken, som begge forventes å demonstrere sine evner i løpet av de kommende ukene. TFX, på den ene siden, ble satt sammen i en hast på bare noen få måneder, etter å ha utviklet seg svært lite i nesten 3 år etter USAs embargo på luftfartsteknologi. Flyet begynte taxitestene 16. mars, og alt tyder på at det kan ta sin første flyvning enten før den første turen, 14. mai eller mellom de to turene før 28. mai. Situasjonen er identisk når det gjelder kampvognen Altay, en av pilarene i forsvarsinnsatsen og fornyelsen av den tyrkiske BITD. Den tunge stridsvognen ble presentert med stor fanfare under Eurosatory 2018-utstillingen, og hadde til hensikt å bli omdreiningspunktet for den høyintensive komponenten til de tyrkiske hærene, og opplevde et alvorlig tilbakeslag da europeerne, og tyskerne spesielt, bestemte seg for å sperre eksport av utstyr. beregnet på Ankaras land- og luftstyrker etter den tyrkiske intervensjonen i Syria. Altay stolte imidlertid på visse viktige importerte komponenter, spesielt MTU-motoren og den tyskproduserte RENK-transmisjonen. Det tok flere år for tyrkiske forhandlere å skaffe alternativer til disse to komponentene, i dette tilfellet fra Sør-Korea, Altay måtte nå utstyres med samme Hyundai DV27K-motor og samme SNT EST15K-girkasse som K2 Black Panther.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler