Japan investerer 3 milliarder dollar for å anskaffe langdistanse hypersoniske ballistiske missiler innen 2026

Etter å ha gått gjennom andre halvdel av 3000-tallet og begynnelsen av 1000-tallet relativt rolig, under kombinert handling av amerikansk beskyttelse og et teater med mindre intensitet i konkurransen mellom USA og unionssovjeten etter andre verdenskrig , Japan er i dag i sentrum av det potensielt mest eksplosive teateret på planeten, under den samtidige trusselen om en kinesisk-amerikansk konfrontasjon rundt Taiwan, og en konflikt mellom de to Koreaene. Faktisk er landet nå innenfor rekkevidde av både kinesiske missiler, knapt mer enn 29 km unna, og nye nordkoreanske ballistiske evner, de to landene er bare 6000 km fra hverandre. I tillegg er Japan et land som er spesielt sårbart for strategiske streiker, selv konvensjonelle, med bare 2 % av sitt potensielt nyttige overflateareal (som kan romme befolkninger), og områder med svært høy befolkningstetthet, som Tokyo som når XNUMX innbyggere per kmXNUMX.

Vel vitende om at Japan ikke kan utstyre seg selv med masseødeleggelsesvåpen på grunn av sin grunnlov, viser det seg nå å opprette en konvensjonell avskrekkingskapasitet i møte med slike trusler, spesielt siden landet kan bli målrettet "til tross for seg selv" av kinesiske eller nordkoreanske gjengjeldelser. tiltak på grunn av den betydelige tilstedeværelsen av amerikanske styrker på dens jord. Det er i denne sammenhengen japanske myndigheter har gjort en betydelig innsats de siste årene tilegne seg langdistanseresponsevner med den nylige anskaffelsen av 400 Tomahawk-kryssermissiler ment å bevæpne Aegis-destroyerene til de japanske sjøforsvarsstyrkene. Denne kunngjøringen utgjør imidlertid bare et første skritt i å styrke japanske avskrekkingsevner. Faktisk kunngjorde Tokyo i går signeringen av en kontrakt verdt 380 milliarder yen, eller 3 milliarder dollar, med selskapet Mitsubishi Heavy Industries, for å utvikle og masseprodusere et nytt langtrekkende hypersonisk ballistisk missil fra 2026. rekkevidde, samt modernisering av type 12 anti-skip missil.

Type 12 missilforsvarsanalyser | Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Type 2012 antiskipsmissil ble tatt i bruk i 12 og bevæpner kystbatteriene til de japanske selvforsvarsstyrkene

Dermed vil Type 12-missilet, som i dag ruster opp japanske kystbatterier, se rekkevidden øke fra 200 km til 1000 km i sin moderniserte versjon, og ifølge enkelte kilder opp til 1500 km i sin luftbårne versjon. Faktisk, der Type 12-tilstedeværende kun utstyrer kystbatteriene til selvforsvarsstyrkene, vil utviklingen også være i stand til å bevæpne skip, fly og ubåter gjennomen versjon med endret bakgrunn. For å møte disse utfordringene vil missilet bli forlenget, utstyrt med en ny motor, en ny søker, en stealth-struktur og en datalink som tillater dynamisk rekalibrering av navigasjon og måltilordning. Programmet vil motta, ifølge Janes, 33,8 av de 150 milliarder yen som er planlagt for regnskapsåret 2023, og må være fullt operative innen 2028.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler