USA presser hardt på for å «ta ut» svenske Gripen fra konkurransen på Filippinene.

Vil Sverige oppleve den samme skuffelsen som Frankrike gjorde da sveitsiske myndigheter henvendte seg til F-35A til skade for Rafale, mens all informasjon ga det franske flyet som vinner av konkurransen? Det er mulig. Faktisk, inntil nylig, enkelt-jet-jagerflyet Saab Gripen JAS-39 ble gitt som fremtidig vinner mot F-16V Block 70/72 av den amerikanske Lockheed-Martin, for moderniseringen av den filippinske jagerflåten, eller snarere gjenoppbyggingen av den etter at de filippinske F-5 Tigers ble trukket ut av tjeneste i 2004 uten å bli erstattet, bortsett fra 12 sørkoreanske FA-50 trenings- og angrepsfly anskaffet i 2012. Men etter det felles besøket av utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin til Manila for å protestere med sine filippinske kolleger, utenriksminister Manalo og nasjonalforsvarsminister Galvez, har i alle fall bevisene utviklet seg betraktelig til fordel for av den amerikanske industrien.

De to pilarene i Biden-administrasjonens utenrikspolitikk har virkelig ankommet Manila med et svært attraktivt tilbud om å gjenoppbygge de filippinske væpnede styrker, sterkt testet de siste årene, og garanterer sikkerheten til landet mens spenningen øker i dette teateret. Planen foreslått av amerikanske tjenestemenn inneholder utplassering av amerikanske styrker på øygruppen, samt avansert utstyr som radarer, droner og luftvernsystemer. I tillegg gir den betydelig hjelp til å modernisere de filippinske hærene, spesielt en konvolutt på 100 millioner dollar for anskaffelse av middels manøverhelikoptre. Totalt vil opptil 4 steder bli brukt av amerikanske styrker på øygruppen, for å avskrekke Kina fra enhver fiendtlig manøver, samtidig som man forsikrer Manila om USAs fulle støtte i landets territorielle tvister. med Beijing om kinesiske krav i Sørkinahavet.

PA 50 Philippines Air Force.jpg e1681396150263 Analyserer forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Philippine Air Force utplasserer 12 sørkoreanske FA-50 Golden Eagle trener- og angrepsfly som eneste jagerflyflåte til dags dato

Men i listen over felles programmer som illustrerer det nye samarbeidet mellom Washington og Manila, er det også anskaffelse av nye kampfly, for igjen å gi de filippinske luftstyrkene en jagerkapasitet. Dette programmet vil bli behandlet, ifølge Washington, i løpet av de kommende ukene gjennom Foreign Military Sales, slik at forhandlingene faktisk virker langt fremme om dette emnet. Åpenbart vil en slik endring være et veldig hardt slag for Saab, for hvem den filippinske konkurransen representerte en av de siste sjansene til å prøve å plassere sin Gripen, mens flere brukere av første generasjon av jagerflyet, som Tsjekkia og Thailand , har annonsert at de ønsker å vende seg til F-35, og at flyet har opplevd flere tilbakeslag i Europa de siste årene mot F-16V og Rafale.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler