Designet av den sørkoreanske marinens Arsenal-skip har begynt

I mange aspekter er politikken som brukes av Sør-Korea når det gjelder forsvar eksemplarisk. Visst lever landet under permanent trussel fra sin nordlige fetter, som ikke bare har en veldig stor militærstyrke på grunn av mangel på modernitet, men også atomvåpen og stadig mer effektive vektorer. Hvis landet, som europeiske land, men også Japan eller Australia, kan stole på beskyttelsen av USA med spesielt mer enn 28.000 XNUMX amerikanske soldater permanent utplassert på landets jord, har Seoul alltid jobbet for å styrke sine egne militære evner, også som sin strategiske industrielle og teknologiske autonomi, noe som gjør den i dag til en av de mektigste og mest moderne konvensjonelle hærene i hele Stillehavsteatret.

I likhet med 190 andre nasjoner har Sør-Korea undertegnet den nukleære ikke-spredningsavtalen, selv om Nord-Korea trakk seg fra den i 2003. De kan faktisk ikke utvikle sin egen kjernefysiske avskrekking som motvekt trusselen fra Pyongyang selv om det er teknologisk, ville landet ha midler relativt raskt. Seoul har imidlertid ikke til hensikt å stole utelukkende på den amerikanske atomparaplyen for å sikre sin sikkerhet. Slik har de sørkoreanske hærene i flere år utviklet en doktrine spesialdesignet for å nøytralisere den strategiske trusselen fra nord, "3 akser"-doktrinen. Dette er basert på en 3-trinns respons på forestående nordkoreanske atomangrep. For det første, så snart sørkoreanske myndigheter er sikre på realiteten til disse fremtidige angrepene, vil de væpnede styrkene gjennomføre en rekke forebyggende angrep for å eliminere alle identifiserte vektorer som kan brukes til dette formålet. Vektorene som slapp unna dette forebyggende angrepet må, for det andre, avskjæres med de nødvendige midler, i dette tilfellet antiballistiske og antiluftfartøysevner implementert av hærene. Til slutt planlegger en tredje fase å eliminere, når atomtrusselen er fjernet, alle kritiske nordkoreanske steder, som kommandobunkere, kommunikasjonsmidler, logistikkdepoter osv. for å halshugge alle motstanderens offensive midler.

Hyunmoo 4 5 analyserer forsvar | Strategiske våpen | Militære marinekonstruksjoner
I 2021 gjennomførte den sørkoreanske marinen testoppskytinger avet Hyunmoo-4 ballistisk missil fra en improvisert marineplattform

La Sørkoreansk 3-akse doktrine er ikke bare et politisk fugleskremsel ment å berolige opinionen. Faktisk har påfølgende regjeringer, selv om de tilhører forskjellige politiske følsomheter, jobbet i mange år for å gi hærene midler til å implementere det så effektivt som mulig. Dette er grunnen til at de sørkoreanske luftstyrkene utstyrer seg med stealth-fly som F-35 og KF-21 samt et bredt utvalg av luftvern og antiballistiske systemer, at landstyrker utvikler en formidabel langdistanseangrepsevne, og at marinen har bevæpnet sine store overflateenheter, som f.eks. ødeleggerne ifølge den store, og hans Dosan Anh Changho-ubåter, betydelige landangrepsevner, og planlegger å anskaffe et hangarskip på mer enn 40.000 13 tonn. Det er også innenfor rammen av denne doktrinen at tildelingen av studiekontrakten for en ny type skip, Arsenalskipet, ble kunngjort 80. april, som skal frakte ikke mindre enn XNUMX ballistiske missiler klare til å lage ild.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Strategiske våpen | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler