Den russiske marinen ønsker å skrote sin Saint-Petersburg-ubåt bare 14 år etter leveringen

- Annonse -

Saint-Petersburg-ubåten, toppen av Lada-klassen, vil bli skrotet etter vedtak fra den russiske marinen, etter bare 14 års tjeneste.

Presentert for første gang på slutten av 90-tallet, akkurat da Russland gjennomgikk en av de største økonomiske og politiske krisene i sin historie, og ga et forferdelig slag for sin forsvarsindustri, de konvensjonelle ubåtene av Lada-klassen, prosjekt 677, skulle markere gjenopplivingen av produksjonen av denne typen skip av Moskva.

Veldig ambisiøst sørget programmet spesielt for en svært avansert integrasjon av digitale teknologier som gjorde at mannskapet kunne reduseres til bare 35 mann, sammenlignet med mer enn 50 for 636 Improved Kilo som de skulle erstatte.

- Annonse -

I tillegg hadde forskning begynt for å utstyre skipet med anaerob AIP-fremdrift som svenske Götland eller den nye tyske Type 214. Byggingen av prototypen til klassen, St. Petersburg-ubåten, begynte på slutten av 1997, og skipet ble lansert syv år senere, noe som på den tiden var en veldig kort frist for russiske verft. Det var da problemene begynte å hope seg opp.

I 2005, da det begynte sine sjøforsøk, ble programmet suspendert på grunn av mangel på midler for å frigjøre midlene som er nødvendige for design og produksjon av andre marineoverflateenheter, bare for å gjenopptas i slutten av 2012.

I mellomtiden hadde programmets ambisjon blitt redusert, den russiske marinen foretrakk å vende seg til det mer pålitelige 636.3-programmet for å fornye Svartehavsflåten, deretter stillehavsflåten og Østersjøen, eller 18 ubåter. Lada-klassen var på sin side begrenset til å erstatte Project 877 Kilo-klassens ubåter fra den nordlige flåten.

- Annonse -

Imidlertid ble ytelsen til Saint-Petersburg under sjøforsøkene ansett som svært skuffende, og utformingen av en forbedret versjon, kalt prosjekt 677M, ble igangsatt for å overvinne de viktigste defektene.

Hvis i dag, er 4 av disse skipene i forskjellige konstruksjonsstadier, inkludert Kronshtadt som fullfører sine sjøprøver og bør slutte seg til den nordlige flåten i år, og at 2 andre enheter er bestilt i 2022, forble skjebnen til Saint-Petersburg usikker.

Saint-Petersburg-ubåten, i motsetning til Improved Kilos, har aldri demonstrert sitt operasjonelle potensial
Den russiske marinen foretrakk å vende seg til 636.3 Improved Kilo for å modernisere ubåtflåtene i Svartehavet, Stillehavet og Østersjøen i møte med den skuffende ytelsen til Lada-klassen

Det er nå gjort ifølge Tass Agency, med henvisning til to kilder nær saken, som indikerer at det russiske admiralitetet bestemte seg for å skrote skipet, kun 14 år etter leveringen, uten at det noen gang har blitt tatt opp til aktiv tjeneste.

- Annonse -

Faktisk, ifølge disse kildene, ser det ut til at kostnadene ved å modernisere skipet for å bringe det opp til 677M-standarden, og dermed korrigere dets mange feil, i det minste vil tilsvare de som tillater bygging av et nytt skip, og markerer slutten. av dette skipet i vanærende skjebne.

Vanskelighetene som Lada-programmet har møtt, ser imidlertid ikke ut til å ha forsvunnet med utrangeringen av klassens leder, selv om det er gjort store fremskritt, ser det ut til, for å rette opp de viktigste manglene.


LOGO meta defense 70 ubåtflåte | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler