Den amerikanske marinen ønsker å produsere 4 Constellation-fregatter hvert år takket være et andre verft

Med nesten 83 destroyere og kryssere har den amerikanske marinen i dag den mest formidable marinekapasiteten når det gjelder luftvern og antiballistisk forsvar, så vel som når det gjelder ildkraft mot land, alle disse skipene er begge utstyrt med AEGIS luftvern- og antimissilsystem og Tomahawk kryssermissiler. På den annen side lider den, siden tilbaketrekningen av OH Perry-fregattene, av en stor svakhet innen eskorte mot ubåter. Hvis Arleigh Burke destroyerne faktisk har en AN/SQS-53 skrogsonar, en slept sonar og to SeaHawk anti-ubåt krigføringshelikoptre, er ikke deres forskyvning og akustisk skjønn en ledende anti-ubåt krigføringsplattform, spesielt siden den er nesten umulig å utføre et effektivt anti-fly forsvar og anti-ubåt krigføring oppdrag samtidig. Utover overflateflåten har de andre komponentene i kampen under overflaten til den amerikanske marinen også mistet mange evner, med tilbaketrekningen av S-3 Vikings fra luftgruppen ombord, atomubåter Virginia-klassen angrepsfly mer effektive i kraft projeksjon enn i jeger-morder-rollen, og P-8A Poseidons som til dags dato bare har en del av sine evner på dette området.

Faktum er at de fleste vestlige flåter reduserte sine anti-ubåtkrigføringsevner betydelig med sammenbruddet av den sovjetiske blokken og slutten av den kalde krigen. De fleste av dem har faktisk, i likhet med den amerikanske marinen, i stor grad favorisert luftvernevner eller til og med autonomi til sjøs og lavintensitetsoppdrag, i stedet for å opprettholde denne typen evner. I så henseende er den franske marinen, som med sine meget effektive Aquitaine-klassefregatter i dette området, sitt Atlantic 2 maritime patruljefly og sine nye Suffren-klasse SSN-er, et unntak ved å ha opprettholdt et høyt nivå av kampferdigheter under overflaten, for å poenget med å være regelmessig fremhevet av NATO under fellesøvelser. Antiubåtkrigføring har imidlertid igjen i flere år blitt et tema for stor bekymring for vestlige mariner, med moderniseringen og den raske kraftøkningen til den russiske ubåtflåten, men også av den som ble implementert av Folkets frigjøringshær, både med effektive og diskrete nedsenkbare fartøyer som russiske Iassen og Borei, eller kinesiske Type 039.

FREMM Aquitaine e1681914589915 analyserer forsvar | Militære marinekonstruksjoner | FORENTE STATER
De franske FREMM-ene i Aquitaine-klassen er trolig de beste overflateenhetene innen anti-ubåtkrigføring i Vesten til dags dato

Det var for å dekke dette behovet at sistnevnte på slutten av 2010-tallet, under drivkraften fra avdøde senator John McCaine, og nesten mot råd fra den amerikanske marinen, lanserte et nytt program med sikte på å anskaffe 20 flerbruksfregatter, men med avanserte anti-ubåtkrigføringsevner. Det var italienske Fincantieri som innførte seg selv i 2020 på slutten av en åpen konkurranse, der den europeiske produsenten samtidig kunne dra nytte av et utmerket tilbud både når det gjelder ytelse og pris på grunnlag av de italienske FREMM-ene, og en betydelig industriell tilstedeværelse over Atlanterhavet takket være Fincantieri Marinette Marine-verftene, som allerede produserte Freedom-klassen LCS. Den første enheten av denne klassen, USS Constellation, er under bygging, mens de to neste enhetene, USS Congress og USS Chesapeake, er bestilt i 2022. Men hvis dagens planlegging krever levering til fra 2025 vekselvis 1 så 2 fregatter hvert år i et tagget mønster, Sjefen for sjøoperasjoner, admiral Gilday, har nå til hensikt å produsere 4 fregatter per år takket være involveringen av et andre verft.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militær sjøkonstruksjon | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler