Den russiske atomkrysseren Pyotr Veliky forventes å forlate tjenesten innen 2030

Etter tapet av Moskva, og i påvente av retur til aktiv tjeneste Russisk Kirov-klasse atomkrysser Admiral Nakhimov etter omfattende modernisering, er den russiske marinens krysserflåte begrenset til tre skip: Slava-klassekrysserne Marshal Ustinov og Varyag, søsterskip til Moskva, og atomkrysseren Pyotr Veliky, en forbedret versjon av Kirov-klassen.

Veliky, som ble tatt i bruk i 1998, er i dag den kraftigste overflatestridende enheten i tjeneste med den russiske marinen og påtar seg som sådan rollen som flaggskipet til den mektige nordflåten. Inntil nå var det forventet å gå inn i moderniseringsfasen når Nakhimov kom tilbake.

Imidlertid ser det ut til at de betydelige midlene som moderniseringen av søsterskipet vil ha kostet, og kanskje den katastrofale skjebnen til Moskva i Svartehavet, vil ha hatt det beste for fremtiden til den mest imponerende krysseren bygget siden 60-tallet.

En effet, ifølge Tass-byrået som siterer kilder nær Admiralitetethei, den neste Borei-A-klasse kjernefysisk ballistisk missilubåt, som vil begynne å bygge neste år, vil få navnet Pyotr Veliky.

Skipet skal settes i drift i 2030, så dette forutsetter at ikke bare vil den navngitte cruiseren selv ha forlatt tjeneste på den datoen, men at den ikke, som annonsert så langt, vil bli modernisert.

Faktisk er det sannsynlig at skipet skal trekkes tilbake relativt raskt, mens ifølge visse opplysninger ble mannskapet på Nakhimov, som snart skulle gå inn i aktiv tjeneste, delvis dannet av personellet til Veliky.

Den russiske atomkrysseren Admiral Nakhimov
Moderniseringen av krysseren Admiral Nakhimov tok mer enn 9 år (Foto ITAR-TASS / Maxim Vorkunkov)

Pyotr Veliky var inntil nå den mest moderne av Kirov-ene, spesielt å ha en overvåkings- og deteksjonskjede modernisert i 2009 med topppar- og toppplate-radarer, og økt ildkraft, med 20 antiskipsmissiler supersoniske P700 (NATO-kode SS-N) -19), 48 langdistanse 48N6 luftvernmissiler av S-300FM-systemet (NATO-betegnelse SA-N-20), 48 5V55RM luftvernmissiler av S-300F-systemet (NATO-kode SA-N-6) , samt 64 kortdistanse 9M330 luftvernmissiler av 3K95 Kinzhal-systemet (SA-N-9 for NATO, marineversjon av TOR).

Skipet har også 1 dobbeltrør 130 mm AK-130 kanon, 6 Kashtan CIWS-systemer, 10 533 mm torpedorør samt RBU 1000 og 12000 anti-ubåt rakettkastere.

252 meter lang, den har en lastforskyvning på 28.000 3 tonn, eller den til XNUMX Arleigh Burke destroyere, og bruker opptil tre Helix marinehelikoptre. Til tross for denne ildkraften, disse eksepsjonelle målingene og dens nesten ubegrensede autonomi på grunn av dens kjernefysiske fremdrift, lider skipet av flere svakheter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsanalyse | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler