Den amerikanske høyresiden i kongressen ønsker å favorisere stillehavsteatret mot Kina til støtte for Ukraina

For det store flertallet av europeere, men også av deres ledere, er støtten fra USA og dets hærer i møte med trusselen som Russland kan utgjøre sikret og udiskutabel. Finnenes og svenskenes iver etter å bli med i NATO etter den russiske offensiven i Ukraina er den perfekte illustrasjonen på dette, og det samme er suksessen til amerikansk bevæpning i Europa, i stor grad rettferdiggjort av ønsket om stor interoperabilitet med de amerikanske hærene. Og det er klart at amerikansk støtte til Ukraina siden starten av konflikten, enten det gjelder hjelp til våpen og sivilt utstyr, men også til etterretning og trening, er eksemplarisk i mange aspekter, og overgår ofte nivået på bistand gitt av alle landene på det gamle kontinentet. Når det er sagt, så ser alle politiske skikkelser over Atlanterhavet, inkludert noen godt posisjonert til å havne bak Det ovale kontor, situasjonen i et helt annet lys.

Under høringene rundt Pentagons budsjett for 2024, spurte Missouri-senator Josh Hawley, en republikaner og ivrig tilhenger av Donald Trump, bestemt admiral John Aquilino, sjef for Pacific Theatre, ved å balansere støtten fra USA til Ukraina, spesielt når det gjelder ammunisjon, og vanskelighetene man møter med å begrense fremveksten av kinesiske styrker i Stillehavet og Det indiske hav. La oss minne om at John Aquilino blant annet offentlig hadde motsatt seg Finlands og Sveriges tilslutning til NATO. Disse posisjonene forsvart av Hawley, noe som gjør Kina til USAs eneste strategiske motstander, blir ofte tatt opp av andre ledende skikkelser i det republikanske partiet, som Elbridge «Bridge» Colby, som deltar i den mektige Marathon Initiative-tenketanken. Men de er fremfor alt kjernen i talen til guvernøren i Florida, den sprudlende Ron deSantis, antatt å bli hovedmotstanderen til Donald Trump under den fremtidige republikanske primærvalget for presidentvalget i november 2024.

desantis trump e1682344810748 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt
Den republikanske primærvalget for 2024 vil utvilsomt bli spilt mellom disse to mennene, tidligere president Donald Trump og Florida-guvernør Ron deSantis.

Faktisk har guvernøren i Florida ved en rekke anledninger tatt en veldig stor avstand fra politikken som president Biden fulgte når det gjelder støtte til Ukraina, og dømte for hans del at det var en enkel europeisk territoriell tvist. Hvis, stilt overfor den emosjonelle responsen fra den amerikanske opinionen etter spesielt oppdagelsene av russiske overgrep mot sivilbefolkningen i Boutcha, hadde Ron deSantis moderert sine uttalelser noe etter hvert som tiden gikk, og krigen kom mer og mer tydelig til å vare , skjerpet han talen sin igjen etter noen måneder, igjen for å favorisere midlene som ble tildelt de amerikanske hærene for å begrense den kinesiske trusselen, den eneste som ifølge ham representerer et reelt strategisk spørsmål, der Russland og mer generelt Europa ville ikke være. Faktum er, ifølge meningsmålinger over Atlanterhavet, er det ikke bare åpenbart at den republikanske primærvalget vil stå mellom DeSantis og Trump hvis sistnevnte får lov til å konkurrere, men hvem enn den republikanske kandidaten er, vil han ha en seriøs sjanse til å vinne. vinne mot Joe Biden eller eventuelt Kamala Harris, de republikanske kandidatene vinner i alle tilfeller valget iht. den siste avstemningssammenstillingen publisert av RealPolitikClear mellom 24. februar og 3. april.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler