Australias strategiske gjennomgang 2023 omdefinerer alle aspekter av landets forsvar

Som en generell regel var en strategisk gjennomgang, i Vesten, en pålagt øvelse med sikte på å gi en viss ramme til de politiske beslutningene som i årene som kommer vil danne rammen om forsvarsinnsatsen som landets regjering er enige om.

Dette er spesielt tilfellet i Frankrike, der hvitboken fra 2013, så vel som de strategiske gjennomgangene fra 2017 og 2022, var preget av en kraftig doktrinær konservatisme, og godkjente bare noen få utviklinger, i margen, når det gjelder kapasitet og utvikling.

Dette er imidlertid ikke tilfelle den nye Australian Strategy Review 2023 presentert av statsminister Antony Albanese og hans forsvarsminister Richard Marles mandag.

Faktisk omdefinerer den i dybden ikke bare formatet, men også læren og alle programmene, inkludert de som allerede er i gang, til de australske hærene, for å svare på utviklingen av trusselen som er observert de siste årene. .

Skrevet av luftsjef Marshall Angus Houston, tidligere stabssjef for de australske væpnede styrker, og av Stephen Smith, tidligere forsvarsminister fra 2010 til 2013, begynner dokumentet faktisk med en sentral observasjon.

Ifølge ham var den australske doktrinen, som ga at en storkrig bare kunne gripe inn utover en periode på 10 år, nå foreldet. Det er derfor nødvendig å revidere settet med pilarer som støtter australsk forsvar bygget på dette paradigmet.

Nå, ifølge den nye strategiske gjennomgangen, brytes krigsrisikoen inn i 3 stadier, en går fra nå til 2025, den andre fra 2026 til 2030, og den tredje utover 2031.

Australias strategiske gjennomgang for 2023 bringer antallet VCI-er bestilt under LAND 129-programmet til 400
Land 400-programmet, som skulle se anskaffelse av 450 kampvogner for infanteri av den australske hæren, vil bli redusert til bare 129 enheter, i et forsøk på å omdirigere forsvarsinnsatsen like radikal som den er enestående for Canberra.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Artilleri | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler