Viser T-7A Redhawk treningsfly programmet grensene for digital design?

På slutten av en hard konkurranse med Lockheed-Martin, Leonardo og Northrop-Grumman klarte konsortiet dannet av amerikanske Boeing og svenske Saab, i 2018, å vinne for erstatning av avanserte treningsfly. US Air Force T-38 Talon under TX-programmet. Programmet, i likhet med flyet, T-7A Redhawk, skulle representere kvintessensen av doktrinen aktivt forfektet av den nye sjefen for oppkjøpet av US Air Force i Trump-administrasjonen, Dr. Roper, ved å basere designen massivt på digitalisering. tvillingteknologi. Tillit til denne tilnærmingen var så viktig, både fra produsentenes og militærets synspunkt, at Boeing og Saab forpliktet seg til et fast tilbud på 9,2 milliarder dollar for 351 fly samt 46 simulatorer, med oppstart av industriell produksjon fra 2023 Dessverre for de to produsentene dukket det opp visse problemer som knuste den økonomiske modellen som Boeing hadde som mål.

I en pressemelding fra juni 2022 rapporterte det amerikanske luftvåpenet derfor om flere problemer, spesielt under bakketestene av de to første prototypene, men også vanskeligheter for produsenten og dens underleverandørkjede med å rette opp dem raskt. I tillegg ble 3 aerodynamiske problemer som forårsaket ustabilitet under flyging også oppdaget. Men det var fremfor alt frykt for funksjonen til utstøtings- og mannskapsoverlevelsessystem som utgjorde de største utfordringene for Boeing. Faktisk, i henhold til testene og simuleringene som ble utført, var den fysiske integriteten til pilotene i tilfelle utstøting langt fra sikret, med betydelig risiko for hjernerystelse når fallskjermen åpnet, mens hjelmvisiret ikke kunne motstå den relative vinden etter utstøting . Dette punktet ble også identifisert som den viktigste risikoen av Government Accountability Office, eller GAO, den amerikanske ekvivalenten til Revisjonsretten, men med utvidede privilegier, i sin 2022-rapport.

T 38 Talon USAF-forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly
T-38 Talon fra 560th Flying Training Squadron, Randolph AFB. Enheten har møtt en økning i ulykker de siste årene, og dens daterte design gjør det ikke lenger mulig å effektivt trene fremtidige amerikanske jagerpiloter.

Disse problemene overvant den første tidsplanen for 2018, som planla starten på industriell produksjon av enheten i begynnelsen av 2023, og de første leveransene til det amerikanske flyvåpenet mot slutten av samme år. I følge dette, T-7A Redhawk-programmet planlegger nå å starte industriell produksjon i 2025, for å oppnå initial operativ kapasitet, slik at den kan brukes til å trene piloter og erstatte T-38-ene, for 2027. I forbifarten måtte Boeing kunngjøre at de måtte ta ansvar, på grunn av kontrakten med fast verdi, ikke mindre enn 1,1 milliarder dollar i tilleggsgebyrer knyttet til problemene og utsettelsene. Og hvis både det amerikanske flyvåpenet og flyprodusenten er fulle av lovord om den digitale designen til kampfly, som siden har blitt hjørnesteinen i alle sivile og militære luftfartsprogrammer, er det klart at de første ambisjonene møtte visse realiteter som markerte grensene av denne øvelsen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Trenings- og angrepsfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler