Etter TB2-dronen, vil det tyrkiske Hürjet-trenings- og angrepsflyet være Ankaras neste eksportsuksess?

- Annonse -

Som vi allerede har nevnt, har kunngjøringer kommet i et raskt tempo de siste ukene angående tyrkiske militærutstyrsprogrammer. Etter den første flyvningen av Kizilelma supersoniske dronen på slutten av fjoråret, og presentasjonen av ANCA-3 stealth-dronen for en måned siden, var det helikopter- og droneskipet TCG Anadolus tur til å slutte seg til den tyrkiske marinen 10. april , deretter til de to første Altay-tankene utstyrt med en sørkoreansk motor og girkasse, som skal presenteres for offentligheten for noen dager siden. Det er åpenbart at viktige valghensyn ligger til grunn for denne akselerasjonen av kunngjøringer, forsvarsindustrien har vært en av president Erdogans hovedsuksesser de siste årene, i motsetning til for eksempel økonomien, mens fristen for presidentvalget 14. mai nærmer seg raskt, og Erdogans hovedmotstanderen, herr Kiliçdaroglu, er hals og nakke med sistnevnte ifølge meningsmålingene.

Det er i denne sammenhengen det første tyrkiske supersoniske kampflyet foretok sin første flytur 23. april. Hürjet, som kan oversettes som "lokalt laget Jet", tok faktisk luften for første gang denne søndagen, for en 26-minutters flytur med utstyret forlenget (som er klassisk for en første flytur). Ifølge produsenten TAI nådde flyet en høyde på 14.000 250 fot og en hastighet på 7 knop. Dette er utvilsomt en suksess for den tyrkiske luftfarts- og militærindustrien, som klarte å designe og fly sitt første innenlandsdesignede jetfly på bare 2017 år, programmet startet i 404. Og selv om flyet fortsatt integrerer visse viktige importerte komponenter, bl.a. F18 turbojet som utstyrer F/A 50 Hornet men også den svenske Gripen eller den sørkoreanske FA-XNUMX, går TAI nå inn i den svært lukkede klassen av produsenter som faktisk har designet et fly moderne kamp.

I henhold til planen annonsert av TAI, planlegger flyprodusenten å produsere 2026 fly per måned fra 2, spesielt for å erstatte toseters T-38 Talon og F-5 som fortsatt brukes av det tyrkiske luftforsvaret til å trene og trene jagerflyet. piloter.. Men det er fremfor alt det enorme eksportmarkedet som er åpnet opp av suksessen til TAI og Baykar droner de siste årene, som i dag utgjør hovedmålet for dette programmet, som tar sikte på å produsere en enhet med egenskapene til et svært moderne lett jagerfly, kl. prisen på et treningsfly. For mange land, spesielt mange luftstyrker i Afrika og Kaukasus som allerede har vært i stand til å sette pris på ytelsen og påliteligheten til TB2, er det svært sannsynlig at Hürjet vil fremstå som et mest attraktivt alternativ for å modernisere sine luftstyrker.

- Annonse -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Trenings- og angrepsfly | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler