Det kinesiske kommunistpartiet gjenvinner kontrollen over verdensrommet, kunstig intelligens og kvantum for å møte den amerikanske utfordringen

Dette har blitt tilstrekkelig gjentatt av landets myndigheter, Kina har bestemt til hensikt å bli, innen 2049 og hundreårsdagen for opprettelsen av Folkerepublikken Kina, den ledende verdensmakt fra et økonomisk, teknologisk og militært synspunkt. Dette nøkkelmålet for det kinesiske kommunistpartiet vil demonstrere for verden at den annonserte seieren til det vestlige demokratiske og liberale systemet mot Sovjetunionen på slutten av 80-tallet hadde en syklisk og ikke-strukturell dimensjon, som ofte har blitt tolket siden.

Uansett, for å oppnå dette, styrer Beijing sin industrielle og økonomiske utvikling med jernhånd på den ene siden, og har bygget, i rundt tjue år nå, en stadig mer formidabel militærmakt som har blitt, på bare noen få år , besettelse av strategiene til Pentagon og hele den vestlige sfæren.

Og hvis kinesiske vitenskapelige og teknologiske fremskritt de siste årene allerede ikke hadde noe å misunne de av deres viktigste amerikanske rival, ser det ut til at PCC nå har til hensikt å ta ansvar for de tre kritiske områdene i denne konkurransen, gjennom et departement for vitenskap og teknologi fullstendig reorganisert og nå under kontroll av den meget mektige sentralkommisjonen for vitenskap og teknologi, under direkte kontroll av KKP.

Hvis departementet fører tilsyn med og fører tilsyn med kinesisk forskning på svært mange felt, KKP har i mellomtiden definert tre strategiske områder som vil være kritiske i den kinesisk-kinesiske konkurransen, enten det er økonomisk, politisk eller militært, for å sikre streng styring for å nå de målsatte målene. Det første av disse områdene er rom, allerede svært støttet og politisk overvåket i mange år.

Slik er Kina i dag det eneste landet som har sin egen romstasjon, Tiangong, som for kinesiske forskere utgjør en foretrukket plattform for teknologiske eksperimenter med sikte på å utplassere permanente installasjoner på Månen.

Tiangong romstasjon e1682512998278 Analyse Forsvar | Romstyrker | Kunstig intelligens
Tiangong-romstasjonen ble lansert for nesten 2 år siden og er i dag den eneste nasjonale romstasjonen i bane

Derfor har stasjonen de siste årene blitt utstyrt med en oksygenregenerator som gjør at 100 % av stasjonens oksygen kan resirkuleres, mens vannfangst- og regenereringssystemet gjør det mulig å resirkulere 95 % av det, noe som reduserer de logistiske begrensningene betraktelig. stasjonen og dens mannskap i Orbit.

Målet her er å gjøre det mulig å etablere permanente infrastrukturer på Månen, som er i stand til å produsere minst disse to elementene som er essensielle for liv uavhengig av hverandre. Kina har også 250 blandede sivile og militære observasjonssatellitter, som er i stand til å gi vedvarende dekning av et område, mens Beidou-galaksen tilbyr Kina sitt eget geolokaliseringssystem.

I tillegg til de militære og romerobringsaspektene, inkluderer det kinesiske romprogrammet også en viktig planetarisk forsvarskomponent, for å avskjære, ødelegge eller avlede asteroider som er farlige for planeten. Denne trusselen blir åpenbart tatt veldig alvorlig av Beijing, som eksperimenterte med en kinetisk impactor som er i stand til å ødelegge en asteroide i 2025.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Romstyrker | Kunstig intelligens

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler