Oppførselen til russiske piloter over Syria blir stadig farligere ifølge US Air Force

I nesten 9 år har amerikanske, europeiske, tyrkiske og russiske fly vært vant til å dele den syriske himmelen. Til nå har møtene oftest vært profesjonelle og kontrollerte, med unntak av Su-24 skutt ned av en tyrkisk F-16 i 2015, etter at en tyrkisk rekognoserings F-4 ble skutt ned av DCA.Syrian. Men ting har endret seg betydelig de siste månedene, slik tilfellet også er i den nordlige delen av NATO og over Østersjøen. Faktisk har russiske piloter ved flere anledninger foretatt manøvrer som anses uprofesjonelle og farlige rundt NATOs overvåkingsutstyr, en kritisk hendelse har til og med blitt så vidt unngått i slutten av september, da A Su-27 åpnet ild mot en britisk RC-135W Rivet Joint etter å ha feiltolket ordre gitt av bakkekontroll. Heldigvis fungerte det russiske flyets missil tilsynelatende feil, og katastrofen ble så vidt unngått.

RC135W ZZ664 001.jpg Fighters | Russisk-ukrainsk konflikt | Syrisk konflikt
Det var en Royal Air Force RC-135W Rivent Joint som denne som angivelig ble målrettet av en russisk luft-til-luft-missil 27. september 2022. Heldigvis fungerte det russiske missilet feil, og unngikk så vidt en katastrofe.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Russisk-ukrainsk konflikt | Syrisk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler