Australias fregattprogram i Hunter-klassen kan også være i fare

Etter de forlatte Shortfin Barracuda-ubåtene for SSN-AUKUS, er også RANs fregatter i Hunter-klassen truet.

Økningen i makten til de kinesiske væpnede styrkene, og spesielt marinen til People's Liberation Army, utgjør en trussel mot Australia siden slutten av den andre verden. Under den kalde krigen spilte Commonwealth Island i hovedsak rollen som en bakre base for amerikanske styrker og en ledende alliert av Washington.

Siden den gang har ankomsten av nye langdistanseangrepsevner, men også skip som er i stand til å gjennomføre havkamp innenfor den kinesiske flåten, ført til at australske strateger har vendt tilbake til mange programmer som ble lansert for noen år siden.

Det mest emblematiske var kanselleringen av SEA 1000-programmet som skulle produsere 12 konvensjonelt drevne ubåter i Attack-klasse avledet fra den franske Shortfin Barracuda-designen. De vil bli erstattet av åtte atomangrepsubåter som er utviklet sammen med Storbritannia.

Canberra vil også anskaffe 3 til 5 amerikanske SSN-er av Virginia-klassen for å sikre mellomtiden mellom slutten av livet til Collins fra 2030, og ankomsten av den første SSN-AUKUS i begynnelsen av det følgende tiåret.

Uansett, for å svare på utviklingen av trusselen og for å finansiere svært kostbare programmer som SSN-AUKUS, blir den australske generalstaben ledet til å gjennomgå en god del av programmeringen.

dermed, i anledning presentasjonen av den nye strategiske gjennomgangen forrige uke ble det annonsert at LAND 400-programmet, som opprinnelig skulle bestille 450 beltede infanteri-kampkjøretøyer til den australske hæren, ville bli redusert til bare 129 enheter. Dette utgjør en betydelig endring ettersom disse IFV-ene skulle utgjøre det høyintensive kampkorpset til de australske landstyrkene.

Fregattene i Hunter-klassen skulle erstatte de 8 anti-ubåtfregattene i Anzac-klassen som ble tatt i bruk mellom 1996 og 2006
Fregattene i Hunter-klassen skulle erstatte de 8 anti-ubåtfregattene i Anzac-klassen som ble tatt i bruk mellom 1996 og 2006

Hvis den australske hæren var sterkt involvert under denne omorganiseringen, ble også det australske luftvåpenet tvunget til å revidere noen av sine ambisjoner. Spesielt måtte den avslutte konsultasjonene som ble påbegynt med det amerikanske luftvåpenet med sikte på å skaffe B-21 Raider stealth bombefly, ettersom det hadde fått tillatelse til å anskaffe F-111 på 70-tallet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Australia | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler