USA frykter bagatelliseringen av russisk og kinesisk «utpressing for å avskrekke»

Mens spenningene fortsetter å vokse, ser det ut til at bruk av utpressing for å avskrekke å ha blitt en praksis som i økende grad brukes av russiske, men også nordkoreanske og til og med kinesiske ledere, mens vestlige mennesker mangler svar på dette området.

Knapt noen dager etter starten av militære operasjoner i Ukraina beordret Vladimir Putin, på en svært publisert måte, sin stabssjef og sin forsvarsminister å sette russiske strategiske styrker i høy beredskap, som svar på den første runden med sanksjoner som kommer fra USA og Europa mot Russland som svar på denne aggresjonen.

Siden den gang har Moskva gjentatte ganger gjentatt sine strategiske trusler i et forsøk på å hindre Vesten i å blande seg inn i den pågående konflikten, og for å gi økende støtte til ukrainerne.

Hvis dette ikke hindret USA, Storbritannia og mange europeiske land fra å levere stadig tungere bevæpning etter hvert som den ukrainske motstanden vokste i styrke, overbeviste denne holdningen likevel Vesten til å gi opp å levere visst avansert utstyr som kampfly, luftvernsystemer eller langtrekkende artilleri, samt gripe militært inn i konflikten, for eksempel ved å innføre en flyforbudssone over landet.

For admiral Charles Richard, sjef for USAs strategiske kommando, det er nå å forvente at denne typen utpressing for å avskrekke vil mangedobles i maktbalansen mellom Vesten og Russland, men også overfor Kina.

Til tross for traktater som forbyr atomvåpen med kort- og mellomdistansevåpen i Europa, har Moskva faktisk utstyrt seg med en rekke systemer med dobbel kapasitet, som er i stand til å bære både konvensjonell og kjernefysisk nyttelast, som sannsynligvis vil bli brukt til denne typen utpressing.

Dette er spesielt tilfelle 9M273 Iskander-M kortdistanse ballistisk missil i stand til å bære en 50 kilotonn kjernefysisk ladning 500 km i en semi-ballistisk bane designet for å hindre vestlig antimissilforsvar, slik som kryssermissilet 3M-54/14 Kalibr med en rekkevidde på 1500 km om bord på korvetter, russiske fregatter og ubåter (nøyaktig for å motvirke INF-traktaten som kun gjaldt landmissiler), eller til og med kryssermissilet 9M729 Iskander-K som førte til at USA trakk seg fra INF-traktaten.

Utpressing for å avskrekke blir iverksatt av Russland med ankomsten av Kinzhal-missilet
Kinzhal luftbåren hypersonisk missil kan bære 100-500 kt kjernefysisk nyttelast 2000 km unna

Tilsvarende er de nye russiske hypersoniske missilene også dobbeltkompatible, som Kinzhal med en rekkevidde på 2000 km i stand til å bære en kjernefysisk nyttelast på 100 til 500 kilotonn, og antiskipsmissilet 3M22 Tzirkon i stand til å bære en atomladning anslått til 200 kt.

På kinesisk side er det samme sant, med missiler som DF-21 med en rekkevidde på 1500 km og i stand til å bære opptil 6 autonome atomstridshoder fra 200 til 500 kt, DF-26 med en rekkevidde på 4500 km, og DF-17 med en estimert rekkevidde på over 2000 km og bærer en atomladning i et hypersonisk glider.

Nylig avslørte Beijing eksistensen av marine og luftbårne ballistiske missiler kraft og egenskaper som kan sammenlignes med DF-21. I tillegg har de kinesiske strategiske styrkene påtatt seg byggingen avminst 360 herdede siloer for å romme sin nye flåte av interkontinentale ballistiske missiler fast brensel i årene som kommer, mens Beijing i to år har sett antall tilgjengelige atomstridshoder doblet, til forundring for de amerikanske etterretningstjenestene som anslo at det ville ta omtrent ti år før Kina oppnådde det.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Avskrekkingspolitikk | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler