De forente arabiske emirater kansellerer ordre på 12 franske H225M Caracal-helikoptre

I desember 2021 kunngjorde Abu Dhabi bestillingen på 12 H225M Caracal hjelpehelikoptre fra Airbus Helicopters ved siden av den historiske ordren for 80 kampfly Rafale å modernisere sine luftstyrker og erstatte sin Mirage 2000-9.

Kontrakten til en verdi av €800 millioner gjorde det mulig for Marignane industriområde å fylle en ordrebok som manglet i dybde i denne perioden preget av den betydelige nedgangen i bestillinger for enheter dedikert til offshore-oppdrag, et forkjærlighetsdomene til Super Puma.

Dessverre ser det ut til at Airbus Helicopters ikke har klart å overbevise sine kunder i Midtøsten. Faktisk, ifølge Muammar Abdulla Abushehab, direktøren for forsvars- og sikkerhetssaker i Tawazun-rådet, et av hovedrådene til Emiratis forsvarsdepartement, kontrakten ble nylig sagt opp.

Airbus-helikoptre ansett som lite samarbeidsvillige av De forente arabiske emirater

Ifølge Tawazun-rådet viste forslaget fra Airbus Helicopters seg å være komplekst, dyrt med tanke på livssyklus og lite skalerbart med tanke på mulige modulære tilpasninger av flyet for å møte fremtidige behov.

De 12 H225M Caracals ble bestilt av UAE sammen med ordren på 80 fly Rafale
De 12 H225M Caracals ble bestilt av UAE sammen med ordren på 80 fly Rafale

Videre presiserte Muammar Abdulla Abushehab, under intervjuet gitt om dette emnet, at denne avgjørelsen på ingen måte var knyttet til politiske hensyn, men til en åpenbar "mangel på motivasjon" fra teamene i industrien for å møte forventningene til industrien. De forente arabiske emiraters væpnede styrker, samt mislykket forhandling rundt Abu Dhabis lokale produksjonskrav.

Som sådan indikerte Tawazun-rådet at det hadde signert flere partnerskap med internasjonale selskaper for å styrke UAEs luftfarts- og forsvarsindustri, inkludert Boeing, Raytheon, Leonardo og Saab, uten å nevne, paradoksalt nok, noen franske selskaper. mens Paris i dag er det største forsvaret. entreprenør i landet, og UAE er den største kunden for den franske BITD.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militærhelikopterkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | De forente arabiske emirater

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler