Overfor nordkoreanske missiler vil Japan og Sør-Korea koble sammen sine radarsystemer

I august 2019, etter Tokyos degradering av Sør-Korea i hierarkiet til Japans økonomiske partnere, Seoul kunngjorde ensidig å avslutte prosedyren som ble innført i 2016 av Washington, slik at de to mektigste allierte i Stillehavsteatret kan samarbeide i etterretningsspørsmål, spesielt for raskt å utveksle informasjon rundt nordkoreanske missiltester uten å måtte gå gjennom den felles amerikanske allierte. Dette bruddet var faktisk konsekvensen av et hardere forhold mellom de to asiatiske dragene etter ankomsten av ledere preget av nasjonalisme i begge land, Shinzo Abe i Japan og Moon Jae-In i Sør-Korea, og deretter misnøyen mellom de to land knyttet til overgrepene til de japanske keiserlige styrkene etter annekteringen av Korea på 20-tallet forble veldig sterke. Siden den gang har situasjonen imidlertid utviklet seg betydelig.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Sør-Korea | Flash Defense | Cyberstyrker og militær etterretning

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler