Russland begynner utviklingen av nye SLBM strategiske ballistiske missiler for fremtidige ubåter

Russisk doktrine krever at hver ny klasse av atomubåter med ballistiske missil (SSBN) tilsvarer en ny dedikert modell av SLBM, en strategisk ubåt-avfyrt ballistisk missil.

Dette er hvordan Project 667 SSBN, utpekt av NATO som Delta-typen, gikk i bruk fra 1976 til 1990, alle var bevæpnet med R-29 ubåtstrategiske ballistiske missiler (SLBM), selv om disse var tilgjengelige i flere modeller fra den første R-29 armerer Delta I og II, til R-29RMU2 Layner som dukket opp i 2014 og armerer den siste Delta IV.

Etterfølgeren til R-29, R-30 Bulava, skulle bevæpne de nye Boreï-klassen SSBN. Utviklingen av dette missilet, som for første gang utelukkende ble overtatt av Russland uten støtte fra kunnskapen til sovjetrepublikkene, var mildt sagt vanskelig.

Faktisk, av de 17 avfyringstestene som fant sted fra 2003 til 2016, var ikke mindre enn 8 feil, inkludert to påfølgende feil i desember 2011 og oktober 2016, noe som forårsaket en betydelig nedgang i SSBN Boreï-programmet.

SLBM R30 Bulava ble tatt i bruk i 2018 ombord på SSBN Boreï og Boreï-A
SLBM R30 Bulava ble tatt i bruk i 2018 ombord på SSBN Boreï og Boreï-A

De siste 4 testene, i mai 2018, august 2019, desember 2020 og oktober 2022, var vellykkede, og satte en stopper for den mer enn håndgripelige bekymringen til russiske myndigheter om fremtiden til ubåtkomponenten i deres avskrekking.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Missiles Balistiques | Armes nucléaires | Constructions Navales militaires

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler