Russland begynner utviklingen av nye SLBM strategiske ballistiske missiler for fremtidige ubåter

- Annonse -

Russisk doktrine krever at hver ny klasse av atomubåter med ballistiske missil (SSBN) tilsvarer en ny dedikert modell av SLBM, en strategisk ubåt-avfyrt ballistisk missil.

Dette er hvordan Project 667 SSBN, utpekt av NATO som Delta-typen, gikk i bruk fra 1976 til 1990, alle var bevæpnet med R-29 ubåtstrategiske ballistiske missiler (SLBM), selv om disse var tilgjengelige i flere modeller fra den første R-29 armerer Delta I og II, til R-29RMU2 Layner som dukket opp i 2014 og armerer den siste Delta IV.

Etterfølgeren til R-29, R-30 Bulava, skulle bevæpne de nye Boreï-klassen SSBN. Utviklingen av dette missilet, som for første gang utelukkende ble overtatt av Russland uten støtte fra kunnskapen til sovjetrepublikkene, var mildt sagt vanskelig.

- Annonse -

Faktisk, av de 17 avfyringstestene som fant sted fra 2003 til 2016, var ikke mindre enn 8 feil, inkludert to påfølgende feil i desember 2011 og oktober 2016, noe som forårsaket en betydelig nedgang i SSBN Boreï-programmet.

SLBM R30 Bulava ble tatt i bruk i 2018 ombord på SSBN Boreï og Boreï-A
SLBM R30 Bulava ble tatt i bruk i 2018 ombord på SSBN Boreï og Boreï-A

De siste 4 testene, i mai 2018, august 2019, desember 2020 og oktober 2022, var vellykkede, og satte en stopper for den mer enn håndgripelige bekymringen til russiske myndigheter om fremtiden til ubåtkomponenten i deres avskrekking.


LOGO meta defense 70 Missiles Balistiques | Armes nucléaires | Constructions Navales militaires

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler