US Patriot PAC-3 nøytraliserer Kinzhal-missiltrusselen over Kiev

Et Patriot PAC-3-batteri som beskyttet Kiev klarte å avskjære et Kinzhal-missil presentert som hypersonisk, og brøt auraen av usårbarhet til det russiske systemet.

For bare noen uker siden var en rekke spesialister, inkludert noen av de mest troverdige på feltet, forsiktige med sjansene for at MIM-104 Patriot endo-atmosfærisk anti-missilsystem i sin PAC-3-versjon utviklet av amerikanske Raytheon , kan effektivt motvirke det russiske 9-S-7760 Kinzhal luftbårne ballistiske missilet.

For det første ble det russiske systemet fortsatt oppfattet som å møte hypersonisk klassifisering, med en hastighet større enn Mach 5 og terminal manøvreringsevne, noe som satte det utenfor rekkevidden til konvensjonelle antiballistiske systemer som beregner avskjæringsbanen på grunnlag av en konvensjonell ballistisk bane. .

Da hadde ikke American Patriot vist eksepsjonell effektivitet før nå, inkludert i de nyeste versjonene.

Spørsmål om ytelsen til MIM-104 Patriot PAC-3

Da de iranske hærene slo til mot de irakiske flybasene Al Asad og Idlib, hvor amerikanske elementer var lokalisert, og beskyttet av US Army Patriot PAC-batterier, sistnevnte klarte ikke å avskjære Fateh 110 ballistiske missiler brukt av Teheran.

Imidlertid følger dette missilet nøyaktig samme semi-ballistiske bane som det russiske Kinzhal-missilet, og Iskander som det er avledet fra. Forrige ukes kunngjøring av avskjæringen av en Kinzhal av Patriot PAC-3-batteriet som nylig ble utplassert for å beskytte Kiev, var derfor overraskende i utgangspunktet.

Informasjonen ble imidlertid raskt bekreftet av både den ukrainske generalstaben og deres amerikanske allierte, og knuste auraen av usårbarhet og wunderwaffen som omringet Kinzhal, og samtidig gjenopprettet våpenskjoldet til Patrioten.

IRAN ISRAELE fateh110 1 Luftforsvarssystem | Hypersoniske våpen og missiler | Russisk-ukrainsk konflikt
I januar 2020 var Patriot PAC-batteriene som beskyttet de irakiske flybasene Idlib og Al Asad ikke i stand til å avskjære de iranske Fateh-110 kortdistanse ballistiske missilene som ble skutt opp mot disse basene av Teheran.

I løpet av natten fra mandag til tirsdag, sannsynligvis stukket i stolthet, begynte de russiske styrkene å utføre et massivt angrep mot Kiev, sannsynligvis for å mette den ukrainske defensive kapasiteten og vise patriotens sårbarhet.

Kinzhal-missiler skutt opp mot Kiev

I følge den ukrainske generalstaben var det altså ikke mindre enn 9 Kalibr-kryssermissiler avfyrt fra russiske skip i Svartehavet, 3 missiler fra S-400-systemet brukt som overflate-til-overflate-missiler, samt flere Shahed 136 droner som ble skutt opp samtidig mot Kiev i går kveld, sammen med 6 9-S-7760 Kinzhal-missiler.

For Moskva var det åpenbart et spørsmål om å mette de defensive evnene til Patriot PAC-3-batteriet som beskytter Kiev, og kanskje til og med ødelegge det, og dermed sette Kinzhal tilbake på sokkelen.

Det ser imidlertid ut til at ting ikke gikk som Moskva forventet. I følge den ukrainske generalstaben, med de vanlige forbehold, alle missilene og dronene ble faktisk fanget opp av luftvernforsvaret som beskytter Kiev, inkludert Patriot PAC-3-batteriet klarte å avskjære de 6 9-S-7760 Kinzhal-missilene som tidligere ble skutt opp av like mange Mig-31K-er fra russisk luftrom.

Hvis bekreftelser, spesielt fra allierte, åpenbart må avventes, vil hypotesen om at Patriot PAC-3 ville være i stand til å nøytralisere Kinzhal, inkludert i hypotesen om et angrep ment å være metning, sannsynligvis ytterligere endre bildet som ble konstruert av Russisk propaganda rundt dette missilet.

Patriot PAC-3 avskjærte Kinzhal-missiler skutt opp fra spesialmodifisert Mig-31K

Det gjenstår åpenbart ubesvarte spørsmål, for eksempel antall missiler brukt av Patriot-batteriet for å avskjære Kinzhal, antall missiler som gjenstår til disposisjon for de ukrainske forsvarerne og de russiske angriperne, samt forholdet mellom produksjonsratene til missiler og deres kostnader på begge sider, for å vurdere implikasjonene av denne informasjonen.

Det er imidlertid ingen tvil om at fra nå av vil virkeligheten til den russiske hypersoniske trusselen, agitert av Moskva i flere år som en markør for dens teknologiske overlegenhet, bli betydelig endret, med svært betydelige konsekvenser når det gjelder den antatte sårbarheten til strategiske mål. i Europa øst for Strasbourg.

For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler