RCH-155, L52-Radhaubitze: Er tyskerne fastlåst i å designe en montert artilleripistol?

- Annonse -

For å støtte Bundeswehrs Pzh 2000 har tyske produsenter designet to monterte pistolsystemer: RCH-155 fra KMW og L52-Radhaubitze fra Rheinmetall. Disse systemene, like avanserte som de er tunge, ser imidlertid ut til å savne fordelene med denne typen utstyr.

Som vi allerede har diskutert flere ganger, er CAESAR lastebilmonterte artillerisystem fra det franske selskapet Nexter et av våpensystemene som best har demonstrert sin effektivitet og sitt brukskonsept i Ukraina.

Mens sporede selvgående artillerisystemer som den polske Krab eller den amerikanske M109 lider store tap i møte med droner og russisk motbatteri, lykkes Caesars som sendes av Frankrike og nå av Danmark, takket være deres store mobilitet, for å unngå svar som bæres ut av russiske styrker, samtidig som det sikres presise og konsentrerte angrep som derfor krever færre granater for en effekt som er identisk med konvensjonelle systemer.

- Annonse -

Siden den første offentlige presentasjonen i 1994 har CAESAR ved en rekke anledninger inspirert utviklingen av sammenlignbare systemer, som den kinesiske PCL-181, den israelske PULS eller den amerikanske Brutus. Inntil nå hadde tysk industri holdt avstand fra dette konseptet med hjulartilleri, og foretrakk den mer konvensjonelle beltemodellen under rustning brukt på Pzh 2000.

Rheinmetalls L52-Radhaubitze krever en 10×10 lastebil for å støtte den, noe som antyder en masse godt over 40 tonn.
Rheinmetalls L52-Radhaubitze krever en 10x10 lastebil for å støtte den, noe som antyder en masse på over 40 tonn.

Grensene for Pzh 2000

Hvis sistnevnte også viser sin effektivitet i Ukraina, lider den likevel av en stor svakhet: prisen. Faktisk ville en Pzh 2000 koste, ifølge offentlige data, mer enn 16 millioner euro, tre ganger prisen på den franske motparten.

I tillegg, med en kampmasse på 56 tonn sammenlignet med 17 tonn for Caesar, er Pzh 2000 mye mindre mobil, mer kompleks å bruke og har et drivstofforbruk som ikke står i forhold til det franske systemet.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Artilleri | Tyskland | Bygging av pansrede kjøretøy

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler