Danske hærer velger Rheinmetalls kortdistanse luftverntårn Skyranger 30

I mars 2021 presenterte Rheinmetall offentlig Skyranger-systemet for første gang, et kortdistanse luftvern- og antidronetårn bevæpnet med enten en 35 mm (Skyranger 35) eller 30 mm (Skyranger 30) kanon. kan bæres av et middels pansret kjøretøy som Boxer, eller en lastebil fra 6x6.

Med en kampmasse på 2,5 tonn for et mannskap på 3 personer, bruker Skyranger-tårnet, i tillegg til kanonen, en luftvernrakettutskyter som kan romme 4 svært kortdistansemissiler som Stinger eller Mistral. .

AESA-radaren har 5 flate antenner for å oppdage enhver lufttrussel innenfor en radius på 20 km for kampfly, 10 km for kryssermissiler og 5 km for lette droner og annen vandrende ammunisjon.

Målidentifikasjon sikres av et høydefinisjons infrarødt kamera, samt et i synlig spektrum, som kan brukes enten sammen med radaren, eller uavhengig for passiv identifikasjon, og avstanden beregnes deretter av en laser.

Skyranger 30-tårnet er vert for en firedobbel rakettutskyter som kan romme svært kortdistanse luftvernmissiler som Stinger eller Mistral.
Skyranger 30-tårnet er vert for en firedobbel rakettutskyter som kan romme svært kortdistanse luftvernmissiler som Stinger eller Mistral.

Dermed bevæpnet kan Skyranger i sin 30-versjon sette opp en beskyttelsesboble på 8 til 9 km avhengig av hvilken type missiler som brukes. En andre boble med en radius på 2,5 km fullfører den. Den er dannet av kanonen med høy skuddhastighet og lang avbøyning, bevæpnet med 1.200 30 mm Airbust-type granater utstyrt med et nærrør og slipper ut 160 wolframkuler projisert i høy hastighet mot målet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tyskland | CIWS og SHORAD

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler