Iran ville bygge et nytt atomanlegg utenfor rekkevidden av de beste konvensjonelle vestlige bombene

- Annonse -

Ifølge ferske bilder fra selskapet Plant Labs, ville Iran bygge et nytt atomanlegg nær Natanz, så beskyttet at det kunne motstå de beste vestlige konvensjonelle våpnene.

Utviklingen av Irans atomprogram er en sak av stor bekymring på den internasjonale scenen, spesielt for den islamske republikkens naboer, men også for vestlige land som er avhengige av energiforsyninger fra Midtøsten, samt for Israel, som lenge har vært utpekt. av Teheran som landets største motstander.

De siste årene har varselsmeldinger fortsatt å komme etter hverandre, mens Iran har renset mengder uran i sine sentrifuger langt utover grensene godkjent av Det internasjonale atomenergibyrået, 10 ganger mer jevnt, avhengig av organisasjonen.

- Annonse -

Iran bidrar selv til denne bekymringen ved å kunngjøre at de har klart å bygge opp et lager på 300 kilo uran anriket til 60 % og har til og med nådd en anrikningsgrad på 83,7 %, noen få % av terskelen på 90 % for dannelsen. av et atomvåpen.

Og siste avsløringer gjort av Associated Press basert på analyser av satellittbilder fra Planet Labs PBC, som viser større utgravingsarbeid nær Natanz, 220 km sør for Teheran, og spesielt nær et annet stort iransk atomanlegg.

Satellittbilder viser at arbeidsstedet er sterkt beskyttet, spesielt av luftvernforsvar og av enheter fra revolusjonsgarden, mens fjellet av rusk antyder at installasjonen under bygging ville være spesielt dyp og klumpete.

- Annonse -

Det ville dermed være tilstrekkelig ikke bare å romme iranske sentrifuger, men også andre installasjoner, og fremfor alt på en slik dybde at de ville være utenfor rekkevidden av de beste vestlige konvensjonelle systemene, inkludert amerikanske.

Irans atomanlegg i Natanz
Foto av keiserinnens arbeid i Natanz (Planet Labs – Associated Press)

Det er tydelig at mange formodninger omgir demonstrasjonen fra AP i analysen av Planet Labs-bilder av Natanz-området. Det kan imidlertid heller ikke benektes at resonnementet er forsvarlig, og at forutsetningene det er bygget på er forsvarlige. Jeg

Det er derfor ikke et spørsmål om sikkerhet, enda mindre om bevis, men dette verket, deres plassering og deres natur har faktisk en tendens til å støtte hypotesen om en kjernefysisk installasjon, selv om Teheran i samsvar med folkeretten burde ha erklært konstruksjonen av slike infrastrukturer til IAEA, noe det åpenbart ikke gjorde.

- Annonse -

LOGO metaforsvar 70 Spenninger Midtøsten-Iran-Saudi-Arabia-Israel | Atomvåpen | Flash-forsvar

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler