Svenske Saab Gripen E/F finner farger i Thailand etter at Washington nektet å levere F-35

Saab Gripen E/F enmotors jagerfly er nok en gang foretrukket av det thailandske luftforsvaret etter at USA nektet å selge F-35A til Bangkok, slik det var overdrevent forventet av den thailandske generalstaben.

I januar 2022 erklærte stabssjefen for det thailandske luftvåpenet, luftsjef Marshal Napadej Dhupatemiya, i et intervju gitt til Bangkok Post athan favoriserte anskaffelsen av 7 F-35A fremfor like mange Saab Gripen E/F-er for å erstatte deler av F-5 og F-16 for tiden i tjeneste, som en del av moderniseringen av det thailandske flyvåpenet.

For generaloffiseren var F-35A mer økonomisk og mer effektiv enn det svenske flyet, mens Thailand allerede opererer en skvadron med Gripen C/D, det mest moderne flyet i sin flåte.

Selv på det tidspunktet var imidlertid uttalelsene til luftsjefmarskalk Napadej Dhupatemiya forvirrende. På den ene siden var den økonomiske kalkylen som ble presentert usikker og mildt sagt lunefull, og hevdet spesielt at F-35A var svært sannsynlig å nå en eksportsalgspris på 70 millioner dollar, som allerede i januar 2022 var langt fra å være banen forespeilet av spesialister på emnet, som heller forventet en økning i enheten i løpet av de neste partiene som forhandles for øyeblikket.

F 35A USAF dekkeflyging USAF Militær planlegging og planer | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Sjansene for at Washington godtok Thai F-35A eksportforespørsel var små

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler